Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi 1. ve 2. ön eleme kuraları bugün İsviçre"nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezinde çekilecek.

Şampiyonlar Ligi 1. ve 2. ön eleme turu kura çekimi TSİ 13.00"te, UEFA Avrupa Ligi 1. ve 2. ön eleme turu kura çekimi ise TSİ 14.30"da başlayacak.

UEFA Avrupa Ligi"ne 2. ön eleme turundan katılacak olan Galatasaray"ın muhtemel rakipleri de belli olacak. Sarı kırmızılılar, birinci tur eşleşmelerinden gelecek rakibiyle 16 ve 23 Temmuz"da karşılaşacak. Yeni formatıyla bu sezon ilk kez düzenlenecek olan UEFA Avrupa Ligi"ne Fenerbahçe 3. ön eleme turundan, Trabzonspor ise play-off aşamasından katılacak. Süper Lig şampiyonu Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi"ne direk katılırken, lig ikincisi Sivasspor ise 3. ön eleme turundan itibaren mücadelesini verecek.

İşte Galatasaray"ın rakipleri

Anorthosis, B36, Banants, Birkirkara, Bnei Yehuda, Buduc"nost, Podgorica, Dinaburg, Dinamo Minsk, Dinamo Tirana, Fram, Grevenmacher, Haladás, Helsingborg, İnter Baki, Irtysh, JK Nõmme, Kalju, K?erjéng, Keflavík, Lahti, Linfield, Lisburn, Llanelli, MIKA Motherwell, MTZ-RIPO, NSÍ, Okzhetpes, Olimpi, Polonia Warszawa, Randers, Renova, Rosenborg, Rudar Velenje, Simurq, ?iroki Brijeg, Slaven Koprivnica, Sligo, Spartak Trnava, Sutjeska, TNS Trans, Valletta, Vetra, Vllaznia, Zestafoni, Zimbru.