Sivilceli bir ciltte en çok yaşanan problemlerden biridir. Açık olan gözenekler tıkanmaya meyillidir. Tıkanan gözeneklerde sivilceye neden olur. Bu böyle sürüp giden bir kısır döngü halinde devam etmektedir. Bunu önlemek, gözeneklerin sıkılaştırılması ile mümkün olur. Gözeneklerinizi sıkılaştırmak için ise aşağıdaki seçenekleri kullanabilirsiniz.

1. Tonik gözenekleri temizleyerek sıkılaştıran önemli bir yardımcıdır. Fakat toniğinizi buzdolabında bekleterek kullanırsanız daha da etkili bir hale getirmiş olursunuz.
2. Meyve kabukları da tonik işlemi görür. Özellikle limon, karpuz, elma ve badem kabuklarını gözenekleri sıkılaştırmada oldukça etkilidir.
3. Yine buzdolabında bekleteceğiniz bir havluda yüzünüzdeki gözenekleri sıkılaştıracaktır. Islak bir havluyu buzdolabında beklettikten sonra yüzünüze 5-10 dakika uygulayabilirsiniz.
4. Limonun kabuğu kadar limonun suyu da gözenekleri sıkılaştırmaktadır. Yüzünüzü yıkarken yıkama suyunun içine bir miktar limon sıkmanız tavsiye edilir.
5. Yumurta, zetyinyağı ve tuz ile hazırlayacağınız bir maske yardımı ile de gözenekleri sıkılaştırabilirsiniz. Bir yumurtayı çırpıp, içine tuz birkaç damla limon suyu ve bir miktar zeytinyağı katarak hazırladığınız maskeyi, haftada birkaç kez yüzünüze uygulayabilirsiniz.
6. Gözenekleri sıkılaştırmak için önereceğimiz diğer bir maske ise, kestane ve bal ile hazırlanmaktadır. Kestanenin zarını döverek balla karıştırınız. Bu karışımı yüzünüze sürdüğünüzde yüzünüzün esnediğini ve gözeneklerinizin sıkılaştığınızı göreceksiniz.

Kadınlaralemi