9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ve DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Demirel"in Güniz Sokak"taki evinde sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından Yılmaz bir açıklama yapmazken, gazetecilerin sorularını Cindoruk yanıtladı. Cindoruk, partisinin bugün yaptığı Başkanlık Divanı toplantısının ardından Demokrat Parti"nin 15-16 Ocak"ta olağan kongre kararı aldığını belirterek, bu kararı Yılmaz ile birlikte Demirel"e ilettiklerini kaydetti.

İstediklerinin Türkiye"de bir merkez partisin güçlenmesi olduğunu ifade eden Cindoruk, “Faydalı bir konuşma oldu” dedi. Cindoruk, Mesut Yılmaz ya da kendisinin kongrede genel başkan adayı olup olmayacağının sorulması üzerine, “Mesut Yılmaz da ben de limitimiz doldurduk” şeklinde cevap verdi. Cindoruk, Mesut Yılmaz"ın MHP"ye geçeceği iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, “İçerde bunlar konuşulmadı, öyle bir şey yok” dedi.

Cindoruk, Ergenekon davası sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal"ın adaylığının da söz konusu olmadığını belirtirken eski Başbakanlardan Tansu Çiller"in olağan kongrede genel başkan adaylığına ilişkin ise dikkat çekici bir açıklama yaptı. Cindoruk, “Çiller"in adaylığı benim için yakın bir ihtimal” şeklinde konuştu. (anka)