Milletvekili genel seçimlerine sayılı günler kala Demokrasi"nin kalesi Aydın"da adeta aday adayı bolluğu yaşanıyor. Yaklaşık 40 aday adayının Aydın"dan milletvekili olmak için müracaat ettiği Aydın AK Parti"de Mali Müşavir Mine Odabaşı"nın eski Başbakanlardan Tansu Çiller"e olan benzerliği görenleri şaşırtıyor.
Aydın"da "AK Parti"nin Çilleri" benzetmesi yapılan aday adayı Mine Odabaşı seçilmesi halinde Çiller"den daha aktif olacağını söyledi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan"ın sık sık kadına yönelik pozitif ayrımcılığı dile getirmesinin kendisine cesaret verdiğini belirten Odabaşı, Meclis"te hem kadınların hem de Aydın"ın sesi olmak için adaylık müracaatı yaptığını söyledi.
MİNE ODABAŞI KİMDİR?
31 yaşında olmasına rağmen Aydın ve Kuşadası"nda uzun süredir spor ve sosyal hayatın içinde yer alan AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı Mine Odabaşı Üniversite mezunu ve Kuşadası"nda mali müşavirlik yapıyor. Aynı zamanda öğrencilik hayatı halen devam eden Odabaşı Kamu Yönetimi öğrencisi, birçok sivil toplum örgütünün kuruluşunda ve yönetim kademesinde görevi aldı. 1934 yılında kurulan Kuşadasıspor Kulübünün ilk kadın yöneticisi ve 2010 yılında asbaşkanlık yapan ilk bayan yöneticidir.