Kurucu ortakları Tansu Çiller ve Özer Çiller olan Marsan Marmara Holding"in iştiraki Mitaş Gayrimenkul Danışmanlık ve Emlak Yapı Taahhüt A.Ş, Uskumruköy"de "ParkONE" markası ile butik konut inşaatına başladı.

Zekeriyaköy Uskumruköy mevkisinde 30 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek olan projenin ilk etabı 44 üniteden oluşacak. 20 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek olan ParkONE projesinde evler 24 ay sonra teslim edilecek.

Bahçe dubleks, çatı dubleks ve tripleks villa olmak üzere üç farklı tarzda konut seçeneği sunan projede toplamda 85 birimlik konut üretimi yapılacak.

Projenin ilk etabında 14 adet tripleks villa, 15 adet bahçe dubleksi, 15 adet çatı dubleksi bulunuyor. Tripleks villalar 279-293 metrekare arasında, bahçe dubleksler 205-254 metrekare arasında, çatı dubleksleri ise 189-229 metrekare arasında bir büyüklüğe sahip olacak.

12 bin metrekare alana yayılan yeşil alan içinde bulunan sosyal tesislerinde yüzme havuzu, hamam, sauna, yoga-pilates stüdyosu, çocuk oyun kulübü gibi alanlar yer alacak.

Bahçe dubleks dairelerin satış fiyatı 428 bin ile 630 bin dolar, çatı dublekslerin satış fiyatı 359 bin ile 535 bin dolar, tripleks villaların satış fiyatı ise 600 bin ile 772 bin dolar arasında olacak.

Mitaş Gayrimenkul Danışmanlık ve Emlak Yapı Taahhüt Şirketi Finans Koordinatörü Bekir Aykaç, projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, projenin uzun soluklu seyahatlerinin ilk başlangıcını oluşturduğunu belirterek, "Sarıyer ve Uskumruköy bölgesini önemsiyoruz. Bölge 3. köprünün geçmesiyle çok değerli hale gelecek ve önümüzdeki 4-5 yıl içinde çok gelişecek bir bölge. Mitaş olarak o bölgede yapacağımız yeni imalatlarla sektörün aktörü olduğumuzu gösterme kararlılığındayız" dedi.

Soruları da yanıtlayan Aykaç, "Grup olarak daha çok inşaatçılığımız turistik tesisler üzerineydi. Bu proje ile konutçuluğa giriyoruz" diye konuştu.

Ellerinde ciddi arsa stoku bulunduğuna işaret eden Aykaç, en geç 4-5 yıl içinde markalı konut üretimi işinde bir marka haline geleceklerini kaydetti.

Aykaç, şu ana kadar ilk etapta yer alan konutların yüzde 25 ile 30"unun satıldığını da bildirdi.

Marsan Marmara Holding"in bir Çiller grubu şirketi olduğunu da söyleyen Aykaç, "Tansu Çiller ve Özer Çiller kurucu ortaklar. Mitaş Gayrimenkul, grubun bir alt şirketi. Biz daha çok kurumsal kimliğimizle ortaya çıkmak istiyoruz. Aile isminden ve kendi grubumuzdan çok yaptığımız işlerle ön plana çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

-"BÖLGEDE 160 DÖNÜMLÜK ARSA STOKUMUZ VAR"-

ParkONE projesi Satış Koordinatörü Emrah Ercan da grubun, sahip olduğu arsaları değerlendirmek üzere markalı konut üretimi yapma kararı aldığını ifade etti.

Projenin yapılacağı arazinin 20 yıldır gruba ait olduğunu belirten Ercan, 3. köprü güzergahının belirlenmesi ve Eczacıbaşı Grubu"nun bölgeye girmesiyle birlikte, bölgenin potansiyelinin daha da arttığını, kendileri açısından yatırım yapmak için doğru zaman olduğuna karar verdiklerini ve ParkONE projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Emrah Ercan, "Bölgede şu an 160 dönümlük arsa stokumuz var. ParkONE"nin ardından diğer projelerimizi de hayata geçireceğiz" dedi.

Projeyi tasarlayan Space Mimarlık ve Tasarım Şirketi"nin sahibi Mimar M.

Kaan Çetinkaya da "tuzluk" gibi ortaya konan binaların dışında, doğada eriyen yaşam stili mimari ortaya koymak istediklerini, projede yapılaşmanın doğa içinde erimesini hedeflediklerini, bu haliyle projeye kısmen bir hibrit tasarım denilebileceğini belirtti.

-MARSAN MARMARA HOLDİNG A.Ş-

Verilen bilgiye göre 8 Temmuz 1981 yılında kurulan ve şu an 1 milyon lira sermayeli Marsan Marmara Holding A.Ş, bünyesinde bulunan 16 şirketi ile turizmden inşaata, gıdadan sağlığa, teknolojiden endüstriyel temizliğe uzanan geniş bir alanda hizmet veriyor. Turizm alanında, Beyoğlu-Pera bölgesinde toplamda 200 odalı 3 adet otel hizmeti veren Marsan Marmara Holding A.Ş"nin, gıda sektöründe restoran işletmeleri mevcut. İnşaat ve gayrimenkul şirketi olan Mitaş Gayrimenkul Danışmanlık ve Emlak Yapı Taahhüt anonim şirketi ile bugüne kadar kat karşılığı ve kendi yatırımlarını hayata geçiren grup, ParkONE ile başlattığı markalı inşaat projelerini diğer projeler ile sürdürecek.

Milliyet