Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11:25 itibari ile 'Çılgın Proje'nin açıklanacağı, Haliç Kongre Merkezi'ne geldi.

Başbakan Erdoğan'ın Kongre Merkezi'ne geldiği dakikalarda 'Çılgın Proje'den tüyolar veren bir fragman katılımcılara izletildi.



Başbakan Erdoğan kürsüye geldi ve 'Çılgın Proje' konuşmasına başladı; Değerli basın mensupları, sevgili kardeşlerim, sevgili İstanbullular, hanımefendiler, beyefendiler. Bizleri televizyonları başında izleyen vatandaşlarım. Bugün bu heyecanımızı burada bizimle birlikte paylaştığınız için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.

Bir İstanbul aşığı olan İstanbul'u hayal şehir olarak tanımlayan Yahya Kemal İstanbul üzerine yazmış olduğu deniz adlı şiirini şöyle bitiriyor; Çıktığın yolda bugün yelken açık yapayanlız, gözlerin arkaya bakmayarak pervasız, yürü hür maviliğin bittiği son hadde kadar, insanlar alemde hayal ettiği kadar yaşar' diyerek Yahya Kemal'in şiirinden örnek verdi.

Ve konuşmasına şu şekilde devam etti;

İnsan alemde hayal ettiği kadar yaşar, Alparaslan bir hayal kurmuş Anadolulunun kapılarını aydınlıklara aralamıştır. Fatih Sultan Mehmet hayal kurmuş gemileri karadan yürütmüş, karanlık bir çağı kapatmış aydınlık bir çağı bu kapılarını ardına kadar açmıştır. Süleymaniye Mimar Sinan'ın hayallerini süslemiş ardından İstanbul'un incisi olmuştur. Çil, çil kubbelerin, kütüphanelerin ardında hep hayal vardır. Çanakkale Zaferi hayal kurabilen kumandanların, mehmetçiklerin eseridir. Kurtuluş Savaşı hayal kurabilen Anadolu ve Trakya'nın eseridir. Bütün büyük adımlar bir hayalle başlamıştır, bütün büyük zaferlerin, büyük medeniyetlerin temelinde önce hayal vardır.  Bizde ülkemiz için, milletimiz için hayaller kurduk, her bireyin özgürce ifade edebildiği inancını özgürce yaşayabildiği bir Türkiye'nin hayalini kurduk.

Biz kardeşliğin, dayanışmanın, paylaşamın hayalini kurduk ve bu hayalin peşine düştük. İstanbul'a duyduğumuz aşkın, sevdanın bir neticesi olduğu kadar hayallerimizin neticesidir. Üstad Fazıl ne güzel söylemiş, Ruhumu eritipte kalıpta dondurmuşlar, onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar, içimde tüten birşey, hava, renk, eda, iklim o benim zaman, mekan aşıp geçmiş sevdiğim, ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur. Denizle toprak yanlız onda ermiş misale ve kavuşmuş rüyalar onda misale' diyerek devam etti.

http://files.ihlassondakika.com/erdogan_cilgin_projeyi_acikliyor.jpg

Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar, yüreği şöyle dursun ağlayanı bahtiyar, gece sümbül kokan türkçesi bülbül kokan İstanbul, İstanbul.

İşte böyle bir İstanbul'un hayaliyle iş başına geldik gecesi sümbül kokan bir İstanbul için kolları sıvadık Türkçesi bülbül kokan bir İstanbul için 4,5 sene gecemizi gündüzümüze kattık İstanbullu çocukların hayali temiz su içmekti. Parklarda, bahçelerde koşmaktı temiz bir hava solumaktı biz bu hayali gerçeğe dönüştürmek için koştuk. Çünkü devraldığımız İstanbul'da bunlar yoktu çöp dağları vardı iktidarda CHP vardı. Ümraniye'de çöp dağlarının patladığı ve 39 vatandaşımızın öldüğü iktidarda CHP vardı. Çöpten, çöp dağlarından kurtararak buraları yeşil park alanlarına dönüştürdük, suyun hayali ile kavrulan İstanbul'u su ile kavuşturduk. Temiz bir Haliç bekliyorduk ama kime gitsek Haliç temizlenmez diyorlardı, kime gitsek burayı doldurmanız gerekiyor diyordu. Bunu söyleyenler bize artık danıştığımız o koskoca hocalarımızdı, onlar bize böyle söylüyorlardı fakat biz aradık, araştırdık ve Haliç'in temizlenebileceğini öğrendik ve onun projelerini yaptırdık ve Haliç'in içinden o bütün çamuru aldık ve onu 9,5 kilometre uzakltıkta ki Alibeyköy'de ki taş ocaklarına taşadık. Kimse bunun farkında değildi kamyonlarla taşımadık oraya borular döşemiştik ve o borulardan Haliç'in çamurunu sıvı balçık haline getirip oralara taşdık. Orada kendimize 650 bin metrekarelik bir park alan haline getirdik kim çevreci CHP'mi bizmi? İşte biz bunun farkını meydana getirdik.

Hızla akan bir trafik hayalini İstanbul'da gerçeğe dönüştürüyoruz, belediye başkanımız hafif metro, metro, bunun yanında metrobüslerle İstanbul bir farklılığı yaşıyor. İstanbul tutkumuz bizi buralara getirdi, yılmadık, yıkılmadık, hayallerimizi yitirmedik. Pınarhisar'a gittik orada bile İstanbul rüyası Türkiye rüyası hayallerimizi genişletti. Aylar boyunca büyük Türkiye'nin hayallerini kurduk orada 14 Ağustos 2001'de o hayallerin peşine düştük hem hayal kurduk hem milletimizin geleceğine ilişkin hayaller kurmasını sağladık. Biz korkmayan, korkutulmayan bir Türkiye hayalini kurduk ve bunu başardık, başarıyoruz başaracağız.

http://files.ihlassondakika.com/erdogan_cilgin_projeyi_acikliyor.jpg

İşte şimdi ama şimdi 4 yıl içerisinde akıllı tahtaların olduğu her yavrumuzun elinde elektronik kitapların olduğu bir Türkiye'yi şuanda hazırlıkların ıyapıyoruz ve bugün yarın ihalesini yapmak suretiyle 4 yıl içerisinde bütün dersliklerde akıllı tahtalarımız olacak ve öğrencilerimizin elinde de elektronik kitaplar olacak. Kendi yaşadığı şehirlerde üniversiteye giden öğrenciler hayallerini kurduk neden olmasın doğuda dedik ve bunuda gerçekleştirdik. 89 Yeni üniversite açarak bu hayali gerçeğe dönüştürdük ve şimdi Türkiye'de 165 üniversitemiz var. Kitapını bulamayan yavrularmız vardı çünkü bizde bulamamıştık teksir notlarıyla okumuştuk, öğretmenimiz ders anlatmıştı bizde yazmıştık. Yeni nesil bunu yaşamasın dedik birinci hamurdan kitapları hazırlayacağız ve sıralarda hazır olacak dedik artık sıraların üstünde ayrım yapmaksızın bu kitaplar her yıl çocuklarımıza taktim ediliyor bunu yaptık.

Okul öncesi eğitim, öğretimde geldiğimizde yüzde 10'du ama şimdi yüzde 40'ı aştık. İlköğretimde ciddi bir sıçrama yaptık şuanda yüzde 60'ın üzerindeyiz.



Paletli ambulansları, helikopter ambulansları alarak en ucra köşelere ulaşan hekimleri hayal olmaktan çıkardık. Köyde su taşıyan teyzelerin hayalleri bizim hayallerimize dönüştü hemen her eve KÖY-DES ile su götürdük. 69 ilimize doğalgaz götürdük artık kombiye basıyor artık sıcak suyunu tüm odalarını ısındığını görebiliyor Fatma annem. Nerelerden nerelere geldik. Heryerde söylüyorum Hanz, Corc, bu güzellikleri yaşayacakta Helga, Ketrina bu güzellikleri yaşayacakta Fatma, Hülya, Hatice, Ahmet, Mehmet neden bu güzellikleri yaşamasın. 15 bin kilometre bölünmüş yolun hayalini kurduk, ilan ettiğimiz zaman malesef anamuhalefetin genel başkanı bu kuru hayal dedi yapamazlar dedi. Şuanda Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre yol yapılmışken biz 13 bin 600 kilometre yol inşa ederek bu hayali gerçeğe dönüştürdük. Biliyorsunuz şimdi 2. 15 binin de startını verdik 2023'e kadar ikinci 15 bin kilometre yapılacak. Ah benim İstanbullu kardeşlerim, ekranları başında bizleri izleyen vatandaşlarım sizlere sesleniyorum. Çocukluğumda uçak nedir bilmezdim sırt üstü yatar uçağı seyrederdim şimdi soruyorum bu ülkede uçağa binmek hayal mi? Şuanda Zafer havaalanı adımları atıldı, Çukurova havaalanının adımları atıldı, Karadeniz'de Ordu, Giresun arasında havaalanının adımları atılıyor. Bu şekilde şuanda Hakkari'de Yüksekova'da havaalanı yapıyoruz. Şırnak Cizre'de şuanda havalanı yapıyoruz, ayrım varmı? Batı'da ne varsa Doğu'da Güneydoğu'da o var 780 bin kilometrenin tamamına modern bir Türkiye olarak bakıyoruz olay bu.



Ecdadımız Abdül Mecit bir proje hazırladı Marmara'nın altına tüp geçit o yapamadı o projeyi yapmak biz torunlarına nasip oldu. Biz dedelerimize diyoruz ki ruhunuz şad olsun siz bize ufuk verdiniz biz şimdi o izde yürüyoruz ve bununla kalmadık şimdi Marmaray'ın yanına orada raylı sistem onun hemen Güneyinde bir tüp geçitin temelini attık oda devam ediyor. 2013 Sonunda Marmaray 2014'te de diğer tüp geçiti bitirmiş olacağız. TÜRKİYE HAZIR HEDEF 2023



3. Köprü dedik CHP hemen karşı çıktı sizden başka birşey beklenmez ki zaten. Bu zihniyet 1. köprüyede karşıydı,2. köprüyede karşıydı bu zihniyet Marmaray'a da karşıydı bu zihniyet Marmaray'ın bitişini de engelletti bize neymiş oradan çanak çömlekler çıkmış ama lafa geldiği zaman insandan önemli birşey yok insan önemliyse insanlığa sunulacak bu hizmetin geciktirilmesi nedir?Bu projenin maliyetinde neler oluyor bunu düşünmek yok, insanımın 4 yıl yaşamında bunun getireceği artı ve eksileri bunların umrunda değil. Çünkü olaylara bunlar insan öncelikli bakmadı, fakat benim milletim bunlara hiç bir zaman prim vermedi yine vermeyecek ben milletime inanıyorum. Bolu dağı tüneli hayaldi başladılar beceremediler, dediler ki; Burayı patates deposumu yapalım yoksa burada MPC'mi depolayalım dedik ki hayır bu iş bitecek niye? Çünkü biz Ferhat'ız biz bu dağları deleceğiz ve Bolu dağı tünelini biz yaptık. Karadeniz sahil yolu bizden öncekiler başladı fakat 15 yılda yüzde 35'ini yaptılar. Geldik dedik söz biz bu işi 4,5 yılda bitireceğiz sadece Ünye viyadükleri hariç bunun dışında tamamını Samsun'dan Sarp'a kadar bitirdik. Bunun içinde ne var biliyormusunuz 12 tane tünel var bunları da biz bitirdik niye? Dağları delip geçmek bizim sanatımızdır evelallah.



Hızlı tren hayaldi, Türkiye'de konuşulmuyordu ama biz Ankara- Eskişehir arasını bitirdik şimdi Eskişehir - İstanbul arası hızla devam ediyor. Duydum ki bir parti Ankara- Konya arasına hızlı tren koyacakmış, bunların kılavuzunu bilemiyorum bunların kılavuzunu değiştirmesi lazım. Zira Ankara- Konya hızlı treninin test sürüşlerini bizzat kendim başlattım ve önümüzde ki ay artık Ankara- Konya hızlı tren normal seferlerine başlıyor. Günaydın kendinize gelin yahu, çok ilginç ve Ankara- Konya arası 1 saat 15 dakikaya indi. Nerelerden nerelere geldik bu milletin hayallerini kendi hayallerimiz bildik hepsini ete kemiğe büründürdük bizde şimarmadık.

500 bin konut kurduk çünkü bu kentler ülkemize yakışmıyordu, kentlerde dönüşüm başlattık 81 vilayetin tamamında bu adımları attık. Şuana kadar 490 bin konu inşası var sembolik peşinat 10 yıl, 15 yıl vade ile bu süreçte aynen devam ediyor. Şimdi yeni hedef koyduk 2023'e kadar 500 bin konut daha ve bunun içinde yeni hedefimiz var oda hiç bir imkanı olmayan insanca yaşanabilir yerlerde oturamayan, geliri olmayan fakir fukarayı biz şimdi özellikle büro, ofis şeklinde tarif edilen bir oda bir salon içinde mutfağı olan şeklinde yaklaşım 50 metrekare daireler yapmak şartı ve ayda 100 lira taksitle iade böyle bir adım atıyoruz. Bunların içerisinde yeni evli olanlara 65 metrekare uygulaması da getireceğiz.

TÜRKİYE BU POTANSİYELE SAHİP BİR ÜLKE

Ay yıldızlı bayrağımızın bulunduğu heryerde, onurla dalgalanmasının hayalini kurduk. Bu ülkede hayal olan ne varsa hayal olmaktan çıkarıp plana projeye dönüştürdük. Bu millete hayal kurduranlar, pazarlayanlar defalarca hayal kırıklığına sebep oldular biz umutları karartmaktan hassasiyetle sakındık. Şimdi daha büyük hayallerimiz var artık muhayiremizi zorluyoruz, artık daha büyük hayaller kuruyoruz. Hayallerimizi asla ulaşılamaz görmüyoruz, tarih belirliyoruz artık TÜRKİYE HAZIR HEDEF 2023 diyoruz. Milli gelirimiz 2023 'te inşallah 2 trilyon olacak diyoruz bu artık bir hayal değil hedef, kişi başına gelirimiz 25 bin dolar olacak, ihracatımız 500 milyar dolara yükselecek ve az öncede söyledim bir 500 bin konut inşa edeceğiz. Türkiye'nin dört bir yanınını 'Biz Atatürk'ün partisindeniz diyenlere hatırlatılır ve hibe olunur.' Gazi demirağlarla ördük dedi ne yaptınız peki nereleri ördünüz bu kadar iktidarda oldunuz ne yaptınz? Ondan sonra zaman zaman koalisyonlara girdiniz ne yaptınız şurayıda biz yaptık diyin varmı yaptığınız birşey. Ama biz ülkemizin dört biryanını demirağlarla örmeye devam ediyoruz edeceğiz. Hedef göreve geldiğimizde Türkiye 26. sırada bir ekonomiye sahipti 8,5 yılda nereye geldik 17. sıraya geldik yani 9 basamak sıraya çıktık. 12 Yıl sonra ilk 10'un içinde olacağız 7 basamak sıçramak bizim için artık zor değil bunu beraber başaracağız.

İstanbul Türkiye'nin özetidir, İstanbul güzelliğiyle, potansiyeliyle sadece Türkiye'nin değil dünyanında gözbebeğidir.

İstanbul'a yapılan her hizmet Trakya'ya Anadolu'ya yapılan hizmettir. Bugün bu muhteşem şehire 74 milyonun gururu olan bu şehire yeni bir eseri kazandırmanın milletçe heyecanını yaşıyoruz. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum bugün açıklayacağım bu muhteşem proje şahsımın olduğu kadar, yüzlerce yıl öncesinde İstanbul sakinlerininde aslında bir hayalidir. İstanbul'a Büyükşehir Başkanı olduğum zaman bu özellikle Indepentend olayını yaşadığımızda ciddi rahatsızlıklar geçirmiştik. Belediye başkanı olduğumda böyle bir olay yaşarsak ne yaparız diye düşünmüştüm. Ne yaparız diye soruyordum kendi kendime zaman zaman danışmanlarımla bunu konuşuyordum Allah bize Başbakanlığı lütfettikten sonra milletim Başbakanlığı verdikten sonra. İBB Başkanımla helikopterle belli yerlerde zaman zaman dolaştık. Arkadaşlarımın zihninde canlanan bu hayali ete kemik olarak görünmeye başladı dedik. Milli geliri 2 bin 300 dolardan 10 bin doları aşmış bir Türkiye var. Türkiye bu büyük projeyi gerçekleştirecek iradeye sahiptir. Artık kaynaklar noktasında da sıkıntımız yok, artık kaynaklar çeşitlendi, sistemlerle artık bunları yapmak mümkün. Türkiye bir güven ülkesi buraya güvenildikçe buraya artık girişimciler rahatlıkla girebiliyor. Türkiye 2023'e böyle bir Çılgın Proje ile girmeyi hak ediyor dedik ve bunun adımını attık.

Şuanda açıklayacğaım bu proje çok ama çok boyutlu bir projedir. Bu proje aynı zamanda bir enerji projesi, ulaştırma, tarım, eğitim projesidir. Bu proje bir şehircilik projesi onun kadarda bir aile, konut, kültür, turizm projesidir. En önemliside bu proje bir çevre projesidir. İstanbul'u ve çevresini, yeşilik, hayvan ve bitki yaşamını koruma projesidir.

Biz çok uzun bir süredir bu projenin üzerinde dar çerçevede çalıştık ve bir kaç grubu dar çerçevede çalıştırdık. Her türlü haksızlığı önlemek için projeyi gizli tutmaya devam edeceğiz. Projnenin yeri ve maliyeti belirlenmiş durumdadır sadece etüt çalışmaları 2 yıl sürecektir. Böyle devasa bir projenin süreç içerisinde yer ve maliyet açısında bazı değişikliklere uğrayacak olması son derece tabidir.

İŞTE MERAKLA BEKLENEN ÇILGIN PROJE: KANALİSTANBUL

Şuandan itibaren, başlattığımız projemizle İstanbul artık içinden iki deniz geçen bir şehire dönüşüyor. İstanbul'a bu proje ile beraber 2 yarım ada bir ada oluşuyor. Anadolu zaten bir yarım ada ama şimdi bir ada daha oluşacak. İstanbul'un Avrupa yakasında şehrin Marmara denizi arasına yaklaşık 45, 50 kilometre uzunluğunda bir kanal yapıyoruz. İstanbulumuza,KANALİSTANBUL'u kazandırıyoruz. Panama kanalı ile Süveyş'te kıyas dahi kabul etmeyecek yüzyılın en büyük projelerinden biri için bugün kolları sıvıyoruz. Kanalın su derinliği yaklaşık 25 metre olacak su yüzeyinde genişlik yaklaşık 145 metre, 150 metre civarında olacak tabanda ise 120 metre olacak kanaldan bugün dünyada ki en büyük gemiler 250,260 detveyt gemiler geçebiliyor ama bizim kanalımızdan 300 bin tonluk detveyt gemiler geçebilecek. Kanal üzerine inşa edeceğimiz köprülerle kara ve deniz ulaşımı hiç bir kesintiye uğramayacak. 3. Köprü de bu kanalın üzerinden geçecek, kanalın inşası sırasında milyonlarca metreküp harfiyat çıkarılacak yani 25 kilometreye 25 kilometre bir toprak kazılarak bunlar uygun yere kazanacak, kazı malzemesi havalimanı ve sönmüş maden ocaklarını çevre düzenlemesinde kullanırken bir kısmını kapatılma noktasında değerlendireceğiz.

TÜRKİYE'Yİ VE DÜNYAYI YAKINDAN İLGİLENDİREN PROJE

Bu proje İstanbul'u, Türkiye'yi başta bölgemiz olmak üzere dünyayı yakından ilgilendiren bir proje, en önemlisi projenin boğazda ki trafiği azaltmak ve tehlikeyi milimize etmektir. Yılda yaklaşlık 4 milyon ton NPC, 3 milyon ton kimyasal madde ve 139 milyon ton petrol taşınıyor. Her gün her saat İstanbulun güzelliğini bu tehlikeli maddeler tehdit ediyor. Medeniyet şehri olan kültürel eserler ciddi tehdit altında, boğaz çevresinde yaşayan 2 milyona yakın nüfus tehdit altında. Boğazda ve Marmara'da doğal yaşam aynı şekilde tehdit altında.

Zaman zaman meydana gelen kazalar adeta orayı cehenneme çevirdi. Türkiye milli gelirinin yüzde 40'ını karşılayan İstanbul'a bu büyük adımı atıyoruz. KANALİSTANBUL ile boğaz yük trafiğini tamamen sona erdiriyoruz. Artık İstanbul boğazı tarihin ve geleceğin içiçe yaşayacağı bir tabiat harikası olarak eski günlerine geri dönüyor. Marmara'da demirleyen gemilerden artık büyük oranda kurtuluyoruz. Bu yol çeşitliliğini de böylece muhafaza altına alıyoruz, İstanbul boğazından günde ortalama 149 gemi geçtiği düşünüşülürse kanal gemi trafiğini aksatmayacak tam tersine hızlandıracaktır. Kanalın tamamlanmasıyla bekleme maliyetinde önemli ölçüde azalma olacaktır. Kanal sadece ulaşım projesi değil kanal çevresinde modern bir yaşam alanını da oluşturacağız. Bunlar tabi ki düzenlemede çok daha farklı olacak kongre, festival, otel, konutlarlaKANALİSTANBULyeni bir yaşam merkezinin ortaya çıkmasını sağlayacak. İstanbul'un kentsel dönüşümünü kanal çevresinde yapacağımız burada İstanbul'un en büyük havalimanını da burada inşa edeceğiz. Artık Atatürk, Sabiha Gökçen havalimanları ihtiyaca cevap veremiyor. Yer oluyor uçaklara slot verilemiyor, uçaklar pist başlarında beklemek durumunda kalıyor. Kanal ve çevresi Türkiye'den ve tüm dünyadan turistleri cezbederken İstanbul boğazı da eskisinden daha fazla bir çekim oluşturacak. Kanalın suyu durgun olmayacak, kanal İstanbul'un yerlatı ve yerüstü su kaynaklarına zarar vermeyecek. İstanbul'da bir su sorununa asla sebep olmayacak, tarım alanlarının korunmasına dikkat edilecek. Hatta kanaldan çıkan toprakların bir kısmı sönmüş maden ocaklarının örtülmesinde kullanılacak.

BÖYLE BİR HİZMET AK PARTİ'YE NASİP OLACAKKTIR

Böyle büyük bir proje üzerinde ki her ayrıntının  hassasiyetle çalışmasını gerektiriyor. Yaklaşık 2 yıl etüt çalışmaları yapılacak, çok sayıda bilim adamı ve uzman burada görev alacak. Etüt çalışmaları arasında her türlü yapıcı eleştiri, öneri alınacak. Sivil toplum örgütlerimizle, öğrencilerimizle koordinasyon halinde bir proje yapılacak. Şuan itibariyle kanal ile ilgili bir çok ayrıntı ortaya çıkmış durumda. Maliyet hesapları, zemin incelemeleri yapılmış durumda ancak spekülasyonlara maliyet vermemek adına bunlara şimdi girmeyeceğim. 12 Haziran seçimlerinin arından projenin etüt çalışmalarını başlatacağız. Mümkün olduğunca meskün mahallere girmemeye çalışacağız, elbette olacak ama orada da kimsenin mağduriyetine sebep olmayacağız. İstanbul'un, Türkiye'nin ve dünyanın hizmetine böyle bir projeyi sunmak inşallah AK Parti'ye nasip olacaktır.

Ben bu 'Çılgın Proje'nin ülkemize, milletimize, İstanbulumuza hayırlı olmasını rabbimden temenni ediyorum. Bu projeyi gerçekleştirmekte bakan, belediye başkanı, mimar, mühendis arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu tür açıklamalarımızı seçime kadar devam ettireceğiz. İki yeni şehir demiştim onlar, Ankara'ya ait olanları Ankara'da açıklayacağız, İzmir'e ait olanları orada açıklayacağız. Buna benzer projeleri yerlerinde açıklayacağız çünkü laf ola beli gele yok biz icraat istiyoruz. Bu kadro ustalık anlayışını yakalamış bir kadrodur. Çırak dahi olamamış olanlarla biryere varılmaz, onun için ne diyoruz, istikrar sürsün Türkiye büyüsün bunu önemsiyoruz.

Şimdi sevgili İstanbulluları, siz değerli kardeşlerimi kanalın küçük bir similasyonu ile beraber bırakıyorum' diyerek katılımcılara ve izleyicilere simülasyon sunumu başlatıldı.

Doğrusu bu projede emeği geçen, yanımda olan arkadaşlarım dışında gerçekten gayreti olan arkadaşlarımız var mimar, mühendis, genel müdürlerimize kadar emeği geçen tüm arkadaşlarımıza şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Sağolsunlar, varolsunlar, seçim sonrası çalışmalarımızı yoğun şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. DURMAK YOK YOLA DEVAM' diyerek 'Çılgın Proje' konuşması ve tanıtımını sonlandırdı.


İhlassondakika