Olay, saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Bir süredir evlenmek istediği N.Ç.’nin aşkına karşılık vermemesi üzerine sinirlenen fabrika işçisi Ahmet Soner Aşçı, yanına aldığı otomatik tüfekle genç kızın evine gitmek için yola çıktı. Bu sırada yol kenarında plakasız motosikletle ablası N.Ç.’yi bekleyen E.Ç.’yi gören Aşçı, yanındaki tüfeği doğrultarak genç kızı kaçırdı. Olayı duyan aile, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
Baba Ali Ç. ile cep telefonuyla görüşen Ahmet Soner Aşçı, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde olduğunu söyledi. Polis ekiplerinin cadde üzerinde arama çalışması yaptığı sırada tüfek sesi duyuldu. Sol göğsünden yaralanan ve yerde kanlar içerisinde yatan Ahmet Soner Aşçı için olay yerine ambulans çağrıldı. Aşırı derecede kan kaybı olan Aşçı, sağlık ekiplerinin tüm çabalarına karşın kurtarılamadı.
Olayın şokunu yaşayan E.Ç. ise polis merkezine götürüldü. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, E.Ç.’ye ait plakasız motosiklet ve Aşçı’ya ait tüfeğe el koydu. Nöbetçi savcının incelemesi sonrası Aşçı’nın cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Anne Meryem Ç., baba Ali Ç. ve kızları N.Ç. ile E.Ç., polisteki ifadelerinin ardından evlerine döndü.