Fiyattan ve rekolteden memnun olan çiftçi ve komisyoncular, çilek ihracatına dualarla başladılar. Hal esnafının yanı sıra AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal ve davetlilerin katıldığı sezon açılışında bu yıl çilek ihracatından sadece Sultanhisar Bölgesinde yaklaşık 40 milyon dolar gelir hedeflendiği belirtildi.

Bu yıl hem üretici, hem haldeki esnafın ürün ve fiyatlardan memnun olduğunu belirten Sultanhisar Ziraat Odası önceki dönem başkanı ve Aydın İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu Üyesi Erdinç Çeliksoy, çileğin toptan 2 TL’ye satıldığını ve önümüzdeki günlerde fiyatların daha da yükselmesinin beklendiğini söyledi. Bu şartlarda bile üreticinin yüzünün güldüğünü belirten Çeliksoy “Sezona iyi başladık, iyi bir şekilde devam etmesini umuyoruz” dedi.

Salavatlı, Atça ve Sultanhisar Hallerini sezonun yeni başlaması nedeniyle ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretlerinde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, bir çok üründe dünyada söz sahibi olan Aydın’ın çilek üretiminde de ciddi mesafe kat ettiğini belirterek Sultanhisar ve çevresinde dünyanın en kaliteli çileğinin üretildiğini söyledi. Aydın’da üretilen çileklerin İzmir, İstanbul, Bursa ve çeşitli büyük şehirlerin yanı sıra Rusya başta olmak üzere Balkan ve Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini belirten Milletvekili Mehmet Erdem, üreticinin yüzünün gülmesinin kendileri için en büyük mutluluk olduğunu belirtti.

Atça Hali’nde okutulan hatim ve mevlidin ardından dualar edilerek, çilek ihracatına başlandı. Her gün Aydın’dan yaklaşık 30 tır değişik ülkelere çilek ihraç edilmeye başlandı. Bu yıl yaklaşık 40 milyon kilo rekolte beklendiği ve çileğin toptan fiyatının 2 TL olduğu belirtildi. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gifHaberin videosu...