Aydın Ticaret Borsası tarafından hazırlanan proje ile konunun önemi Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma Bakanlığı"na anlatıldı. Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü ve beraberindeki heyet ile görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydın"ın bu haklı talebini anlatan dosyayı ve gazete küpürlerini incelemek üzere aldı.
Şubat ayının ilk haftasında adeta Ankara"ya çıkarma yapan Aydın Ticaret Borsası, ilin kalkınmasında büyük önem sağlayacak Çıldır Havaalanı"nın aktif hale getirilmesi için AK Parti Aydın Milletvekilleri ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Aydın heyetini oldukça sıcak karşılayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dosyaları ve 39 yıl önce Aydın Ses Gazetesi"nin 13 Temmuz 1972 günü yayınlanan "Çıldır Havaalanı Aydınımıza Kazandırılmalı" başlıklı haberi bizzat inceledi. Aydın Ticaret Borsası Meclisi Başkanı Aydın Akyüzlü ve Borsa Yönetim Kurulu Üyeleri Bahri Erdel, Abdülkadir Yıldız, Yakup Er, Cengiz Ülgen, Kazım Günaydın ve Rıza Uyar"ın yanı sıra köy muhtarlarından oluşan heyetle hatıra fotoğrafı da çektiren Başbakan Erdoğan"ın Merhum Başbakan Adnan Menderes"in hemşerilerinin bu talebinin Haziran ayından sonra bizzat takip edeceğini ifade etti.
Aydın"ın en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ve Gümrük Kapısı"nın da açılması ile birlikte tarım ürünlerine yönelik ihracatın da arttığını kaydeden Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın"ın şu an itibariyle devletten beklediği en öncelikli talebinin Çıldır Havaalanı"nın aktif hale getirilmesi olduğunu söyledi. Başta Ticaret Borsası olmak üzere diğer odaların da bu konuda her türlü fedakarlığa hazır olduğunu kaydeden Akyüzlü, Aydın"ın bu hizmetten mahrum bırakılmamasını istedi.
“AYDIN"DAN HER GÜN 200 KİŞİ UÇAK BİLETİ ALIYOR”
"Herkes uçağa binecek, Uçmayan kimse kalmayacak" söylem ve sloganlarını çok yerinde bulduklarını ve Aydınlının havaalanlarını kullanamaması nedeniyle hem ekonomik hem de zaman kaybının çok fazla olduğunu ifade eden Aydın Akyüzlü, “Aydın"da OSB"ler faaliyete geçti. Üniversitemizde ülkenin çeşitli illerinden yaklaşık 30 bin öğrencimiz var. Bunun yanında Jandarma Er Eğitim Taburu"nda her celp döneminde binlerce asker eğitim görüyor. Jandarma ve Üniversite"yi dikkate almadan yaptığımız araştırmada Aydın"dan her gün İstanbul ve Ankara"ya yüzlerce kişi gidiyor. Bunların yaklaşık 200"ü özel araçları veya çeşitli uçuş firmalarına ait servislerle İzmir Adnan Menderes Havaalanı"na taşınıyor. Bugün potansiyeli Aydın'dan düşük pek çok ilden bile uçak kalkıyorsa Aydın"dan niçin kalkmasın. Aydın"dan günlük alınan uçak biletleri incelenirse Çıldır Havaalanı"nın ne kadar elzem olduğu anlaşılacaktır. Bu hizmet aynı zamanda çok karlı bir yatırım olacağı gibi ileriki yıllarda kargo taşımacılığını tetikleyecektir” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a yapılan sunumun ardından Ulaştırma Bakanlığı"na geçen Aydın Ticaret Borsası Heyeti Müsteşar Habip Soluk"a Çıldır Havaalanı ve Aydın"dan günlük Ankara ve İstanbul"a alınan uçak biletleri ile ilgili bilgi sundular. Gün boyu Aydınlı hemşerileri ile birlikte olan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın milletvekilleri olarak bu konunun üzerinde duracaklarını söyledi.
“ARAZİ ÇILDIR AİLESİ TARAFINDAN ŞARTLI BAĞIŞLANMIŞ”
500 dönümün üzerindeki Çıldır Havaalanı arazisinin yarım asır önce Merhum Mustafa Çıldır tarafından "Havaalanı yapılması" kaydı ile şartlı bağış yapıldığını da kaydeden Akyüzlü, Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu döneminde başlanan havaalanına zaman zaman sortilerin gerçekleştiğini de kaydetti. Çıldır Havaalanı"nın küçük bir düzenleme ile 50-60 kişilik uçaklarla hizmet verebileceğini kaydeden Akyüzlü, şartlı bağış nedeniyle bağışı yapan Mustafa Çıldır"ın varislerinin arazinin amacına uygun kullanılmaması nedeniyle durumdan rahatsızlık duyduklarını da dile getirdi.