Çıldır Havaalanı arazisini bağışlayan hayırsever Mustafa Çıldır'ın torunu Mustafa Çıldır, havalanı yakınında kurulması planlanan doğalgaz kombine çevrim santralinin bölgedeki tarım arazileri için tehlike arz edeceği yönünde duyumları olduğunu ifade ederek, bu konuda rahatsızlık duyduklarını söyledi.
Çıldır, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı'yı ziyaret ederek, Aydın merkeze bağlı Tepecik beldesi ile Serçe köyü arasında kalan bölgede, Çıldır Havaalanı yakınındaki 100 dönüm arazide doğalgaz kombine çevrim santrali kurulmasına ilişkin proje bulunduğunu belirterek, bu konudaki şikayetlerini dile getirdi.
Bölgenin tarım arazisi vasfında olduğunu, kendisinin de burada tarım ve hayvancılık yaptığını kaydeden Çıldır, ''Havaalanı ile 500 metre yakınına kurulacak olan doğalgaz kombine çevrim santrali arasında kalan bölgede 300 dönüm arazi var. Bu alan üzerinde hayvan çiftliği bulunuyor. 100 dönüm üzerine yapılacak doğalgaz kombine çevrim santralinin tehlike arz edeceği yönünde duyumlarımız var. Bu bizi rahatsız ediyor. Sayın valimize bu rahatsızlığımızı ilettik'' dedi.
Posacı da tarıma elverişli araziler üzerinde yaşanan yapılaşmaya karşı olduklarını, ancak Toprak Koruma Kurulu içerisinde sadece ziraat odasının karşı çıkmasının kararı etkileyemeyeceğini söyledi. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg