Vücudun sağlığını korumak için doğal maddeler olduğu kadar, cilt ve güzellik için de gerçek faydaları olan bitki kaynakları ve çok fazla yol var. Önemli olan akıllıca seçilmiş olması ve kişilerin bireysel özelliklerine göre dikkatli kombine edilmesi. Ev yapımı tedaviler bütün cilt tipleri için yararlıdır.

Portakal:

Cildin metabolizmasını düzenler, en önemlisi suyunu veya esansiyel özünü maskelere kattığınızda sıkılaştırır. C vitamini bakımından çok zengindir ve hücre hasarını, yaşlanmayı önler.

Yarım portakalı sıkın, içine bir şeker kaşığı bal ekleyin. Başka bir yerde doğal kuru papatya kaynatın ve soğumasını bekleyin. Papatya çayından bir çorba kaşığı portakal suyuna ekleyin. İçine bir çay kaşığı da propolis ekleyin ve karıştırın. Yüzünüze sürdükten sonra yarım saat bekleyin ve yıkayın.

Yulaf:

Temizlemek çok etkilidir.Cildinizde yumuşak ve doğal bir peeling etkisi yaratır. Karma ciltler için idealdir. Bir avuç yulaf ezmesini önce suda kaynatın, ateşten alın ve soğumasını bekleyin. Elde edilen lapa içine bir rendelenmiş elma ve bir kaç damla limon suyu ekleyin. Cildinize sürün 20 dakika bekletin ve ılık su ile durulayın.

Bir dilim avakadoyu ezin, içine birkaç damla zeytinyağı katın ve yüzünüze karışımı uygulayın. 15-20 dakika sonra ılık su ile cildinizi durulayın. Vitamin ve besin deposu bu karışım soğuklardan etkilenip yıpranancildinize çok iyi gelecektir.

Bütün yeşil güzellik meraklıları kil maskelerini kullanır. Çabuk yıpranan ciltler için mükemmel maddedir kil. Aktardan bulabileceğiniz yeşil kilin içinden bir çorba kaşığı alın. Bir kaba koyun ve içine 1 yumurta sarısı ve bir miktar da avokado ezmesi katın. İyice karıştırın. Cildinize sürün. Yarım saat sonra yıkayın.

Doğal maskeleri düzenli kullanan her kadın an az 2 ay sonra faydasını görecektir. Güzelliğin yolu bu maskelerin doğru biçimde yapılıp uygulanmasında saklı. . Yulafın peeling yapan özelliğinin, portakalın kırışıklıkları giderici etkisinin, papatyanın cilde olağanüstü faydasının yanısıra daha pek çok şifalı doğal maddeden faydalanabilirsiniz. Farklı güzellik, gençlik yöntemlerini önceki yazılarımda paylaştım. Yeni yazılarda hiç bilinmeyen güzellik yollarını açıklamaya devam edeceğim.