Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Karayalçın'ın, Melih Gökçek'e 10 günde 30 saat yayın yaptıran Ses TV'ye, RTÜK'ün herhangi bir müdahalede bulunmaması eleştirisine RTÜK'ün CHP'li üyesi Şaban Sevinç'ten yanıt geldi. Sevinç, bayram sonrasında RTÜK'ün bu konuda gereğini yapacağını söyledi.


CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e 10 günde 30 saat yayın yaptıran Ses TV'ye RTÜK'ün herhangi bir müdahalede bulunmaması eleştirisine RTÜK'ün CHP'li üyesi Şaban Sevinç'ten yanıt geldi. Sevinç, bayram sonrasında RTÜK'ün bu konuda gereğini yapacağını söyledi.
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ses TV'de 10 günde 30 saat yayın yaptığını ve bu duruma RTÜK'ün herhangi bir müdahalede bulunmadığı yönünde eleştiride bulunmuş ve “RTÜK bu yayına müdahale etmeyecekse, neye müdahale edecek? Eğer RTÜK diye bir kurum varsa bu yayınlardan utanmalıdır” demişti.

Karayalçın'ın bu eleştirisine RTÜK'ün CHP'li üyesi Şaban Sevinç'ten yanıt geldi. Sevinç yaptığı açıklamada, RTÜK'ün bu konuda gereğini yapacağını ifade ederek “Uzmanlarımız Melih Gökçek'in çıktığı programları inceleyecektir. Bayramdan sonra kurulun gündemine zaten rutin olarak gelir, özel olarak da eğilinir. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu bir yayın terörü ve korkunç bir şey. Ancak Türkiye hukuk devleti gereken ne ise yapılır” dedi.

Sevinç, Melih Gökçek'in medya alanını siyasi amaçları parelelinde kirletmemesi gerektiğini savunarak “Maalesef siyasi amaçlarla medya alanını kirletmektedir. Önümüzde bir seçim süreci var. Bir televizyon kuruluşu bu seçimlerdeki adaylardan biri olan Melih Gökçek'in, siyasi rakiplerini karalamasına zemin yaratıyor. Bu çerçevede bunlar değerlendirilecektir” diye konuştu. RTÜK Üyesi Sevinç şunları söyledi:

“Bir seçim sürecine giriliyor ve adam çıkıyor oradan muhtemel rakibi olacak partiyi ve adayları hakkında tek taraflı olarak konuşuyor. Ne cevap hakkı var, ne söz hakkı var. Böyle şey olur mu? Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu bir yayın terörü ve korkunç bir şey. Buna ne televizyonun alet olması lazım ne de Gökçek'in buna meyletmesi gerekir. Ancak Türkiye hukuk devleti gereken ne ise yapılır.”