Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerden yakalanan 7'sinin, götürüldükleri Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ediyor. Olağanüstü Hal uygulamasından dolayı gözaltı süresinin 30 gün olmasından dolayı, darbeci askerlerin ifadelerinin ayrıntılı olarak alınmaya çalışıldığı ifade edildi.

Bu arada gözaltında bulunan çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nın imamı 'Paşa' lakaplı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun ifadesinde 'Paşa' lakabını ilk kez polislerden duyduğunu söylediği belirtildi. Zekeriya Kuzu, ayrıca cemaatin imamı olduğuna yönelik iddiaları da kabul etmedi.

Gözaltındaki askerlerin de MAK timi olarak SAT ve özel kuvvetlere bağlı ekibe destek amaçlı bölgeye geldiklerini, terör operasyonu olduğunu bildiklerini ileri sürdükleri öğrenildi. Marmaris'e geldikleri anda gerçeği öğrendiklerini ileri süren gözaltındaki askerlerin, buna rağmen çatışmaya girdikleri de görüntülerden tespit edildi. Yakalanan tim üyelerinin de Binbaşı Taner Berber'in rahatsızlığından dolayı ilaç kullandığı onu İzmir ya da farklı bir kentteki hastaneye götürmek için yola indikleri ve yakalandıkları belirlendi.