Devlet Su İşleri (DSİ) ve Söke Ovası Sulama Birliği önümüzdeki sezon Söke Ovası"nda su sıkıntısının çekilmeyeceği noktasında birleşiyor.
Edinilen bilgiye göre; geçen yıl Mart ayı başında yüzde 51 doluluk oranına sahip Kemer Barajı bu yıl aynı dönemde yüzde 74 doluluk oranını yakaladı. Yine Aydın ve Söke Ovaları"nın sulamasında büyük öneme sahip Adıgüzel Barajı"nda ise küçük de olsa bir artış gözleniyor. Geçen yıl Mart ayı başında yüzde 19 oranında dolu olan Adıgüzel Barajı bu yıl yüzde 22 doluluk oranına sahip.
Geçen yıl yaşanan su sıkıntısında ovaları sulama suyunda besleyen bölgedeki küçük çaplı barajların durumu da sevindirici olarak değerlendiriliyor. 100 milyon m3 su kapasiteli Topçam Barajı yüzde 65, 30 milyon m3 su kapasiteli Yaylakavak Barajı ise bu yıl yüzde 100 doluluk oranı ile sevindirdi.
Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi Barajlardaki doluluk oranlarının sevindirici olduğunu dile getirerek, DSİ ile yaptıkları görüşmelerde DSİ yetkililerinin bu yıl su sıkıntısı yaşanmayacağı kanaatinde olduğunu söyledi. Su sıkıntısı yaşanmamasının pamuk üreticilerinin ürünlerine de yansıması temennisinde bulunan Başkan Özekmekçi; “Sökeli pamukçunun yüzünün gülmesi demek kentin diğer ekonomik unsurlarının da yüzlerinin gülmesi demektir” sözlerine yer verdi.