Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Aşağı Kaşıkara köyünde yapımı tamamlanan otomatik damlama sistemi ve Kirazlı Et Entegre Tesislerinin açılış törenlerine katılan Tarım Bakanı Eker, tören sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Kuraklıktan etkilenen çiftçilerin devlete olan borçlarının silineceğini söyleyen Bakan Eker, "Bu uygulama ile ilgili bir il sınırlaması yapmadık. Belirli ölçüde zarar gören çiftçilerimiz bu imkandan yararlanabilecek" dedi.

Kene vakalarıyla ilgili olarak Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını da anlatan Eker, şöyle konuştu: "36 ilde bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Bu illerdeki ahırlarda hayvanların ilaçlanması ve bölge halkının eğitim çalışmalarına devam edilmektedir. Kene vakaları ölümlere neden oluyorsa konuyu önemsemek lazım, gerekli tedbirleri almak gerekir. Biz de bunları yapıyoruz. Yapılacak başka bir şeyde yok."
Bakan Mehdi Eker, Kiraz'da yaşanan fiyat pahalılığı ile ilgili olarak ise "Kirazda kriz yok, bu konuda kriz çıkarmak isteyenler var. Bunu da onlar söylüyor" ifadelerini kullandı.
İHA