Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin; Sosyal Güvenlik Kurumunda yapılan değişiklikler neticesinde Genel Sağlık Sigortasından tam anlamıyla yararlanmak isteyen üreticilerin ziraat odalarına müracaat ederek beyan vermesi gerektiğini açıkladı. Ziraat odalarında beyanı olmayan çiftçilerin Genel Sağlık Sigortasından yararlanamayacağını duyuran Çetin, üreticilerin yapılan uyarıları dikkate almasını istedi.
Sağlık karnelerinin verilmesi uygulamalarına ve vize işlemlerine 7 Nisan 2008 tarihinde son verildiğini hatırlatan Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, "Genelgede; sigortalılık kayıtları yapılmış olan çiftçilerimizin her yıl kontrolü ve tespiti için amacıyla hazırlanacak listeler ziraat odalarına gönderilecek ve ziraat odalarına gönderilen listelerden sigortalılıkları devam etmediği anlaşılanlar İl Müdürlüklerince hak sahiplikleri iptal edilecek. İl Müdürlüklerine listeleri ziraat odaları gönderecek, bu yüzden çiftçilerimiz odalara kayıtlarını yaptırmalıdırlar. Kayıtları bulunmayan, bu uygulamadan haberi olmayan çiftçilerimiz hastane kapısında mağdur olmasınlar, lütfen duyarlı davransınlar" dedi.
Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir ise, "Çiftçilik mesleğini sürdüren ve odalarımıza kayıtlı çiftçilerin, sosyal güvenlik sisteminden ve Genel Sağlık Sigortasından yararlanmaları ve Bağ-Kur sigortalıklarının devamı için ve mağdur olmamak için her yıl düzenli olarak odalarımıza gelmesi ve beyanlarını yenilemeleri gerekmektedir" diye konuştu.