Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun (IFAP) 1984 yılında Hindistan"da yapılan genel kurulda aldıkları karar gereği kutlanan Dünya Çiftçiler Günü Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinden Aydın'da da değişik etkinliklerle kutlanıyor. Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek ve Ege Çiftçiler Derneği (EÇD) Başkanı Dr. Hulusi Tanman düzenledikleri basın toplantısı ile hükümetten beklentilerini açıkladılar.
Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Söke Ziraat Odası ve EÇD"nin düzenlediği ortak basın toplantısında üreticilerin yaşadıkları zorluklar dile getirilirken; 2007 primlerinin bir an önce ödenmesi ve 2008 yılı prim miktarlarının yükseltilmesi talebinde bulunuldu.
Küresel ısınmayla birlikte yaşanan kuraklık nedeniyle 2007"nin 'zor bir yıl' olduğu belirtilen açıklamada küresel ısınmadan en fazla tarım kesimini etkilendiği vurgulandı. 2007 yılında ürün alamayan çiftçilerin girdi maliyetlerinin yüksek olmasına rağmen ürününü düşük fiyata sattığı belirtilen açıklamada; “2007 prim desteklemelerinde artış olmamıştır. Çiftçimiz, büyük sıkıntı içinde 2008 yılı sezona başlamıştır. Diliyor ve istiyoruz ki; daha önceki yıllarımızda söylediğimiz gibi bu önemli gün dolayısıyla okullarımızda özel dersler verilsin, konferanslar ve paneller düzenlensin, sergiler tertiplensin. Bir avuç toprağın oluşma seyri, bir ekmeğin ve bir kaşık çorbanın soframıza kadar geliş serüveni bu toplantılarda herkese ve her kesime anlatılsın ki, yarının gelecekleri olan çocuklarımız bu konuda bilgilensin. Ortalama maliyetleri azaltıcı, verimliliği yükseltici, rekabetçi bir tarım yapısı kurulmasını temenni ederiz” denildi.