Posacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yapılan pamuk ve turunçgil üretiminde çiftçilerin, zararlılardan yana dertli olduğunu ifade etti. 
     Son dönemlerde dağlarda yeterince beslenemeyen yaban domuzlarının ovalara indiğini ve en çok pamuk tarlalarına zarar verdiğini dile getiren Posacı, şunları söyledi: 
     ''Pamuk kozalarının gelişmesiyle dağlarda yiyecek bulamayan yaban domuzları da pamuk kozalarıyla beslenir oldu. Özellikle, Söke, Koçarlı ovalarında, domuzların, pamuk tarlalarına büyük zararlar verdiği gözlendi. Sürüler halinde hareket eden domuzlar, kozaları açıp içindeki olgunlaşmamış pamukları yiyerek besleniyor. Bunun yanında pamukları kırıp yatırıyorlar. Hasat makine ile yapılıyor. Yatan veya kırılan dallardaki pamuklar makine ile toplanmıyor. En büyük zarar da bundan kaynaklanıyor. Üretici yaban domuzları nedeni ile sıkıntılı bir süreç geçiriyor.'' 
     Posacı, yaban domuzları nedeniyle pamuk üreticilerin büyük mağduriyet yaşadığını iddia ederek, üreticiler için yetkililerden yaban domuzuna karşı tek etkili çözüm olarak gördükleri sürek avı izni istediklerini kaydetti. 
     Bölge tarımında önemli bir yer tutan turunçgil üretiminde de ''Akdeniz meyve sineği''nin önemli zarara yol açtığını dile getiren Posacı, ''Akdeniz meyve sineği, turunçgil üreticilerinin korkulu rüyası haline geldi. Bu konuda gerekli eğitim çalışmaları yapılarak, kimyasal ilaçlama mücadelesi yapılıyor. Domuz ve sinekten kurtulabilsek üreticinin yüzü gülecek, verimlilik daha da artacak'' ifadelerini kullandı.