CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın “Kozmik odadan kozmik patates çıkıyorsa Baykal, 'Hakime gönderilen mermiler aslında mermi değil çikolatadır' der” sözlerini yanıtladı. Baykal, “Konunun polemiğe tahammül eder bir tarafı yok, ciddi bir mesele" dedi. Baykal, dün parti merkezinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir grup itfaiyeciyi kabul ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın üslubunun şaşırtıcı olmadığını söyleyen Baykal, hakime mermi gönderilmesinin üzüntü verici bir konu olduğunu belirtti. Baykal, şunları söyledi:

ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUM

“Ne yazık ki Türkiye böyle bir noktaya geliyor. Asıl kaygı, üzüntü verici olan Türkiye'deki ortamın artık her gün böylesine garabetlerin yaşandığı bir hale dönüştürülmüş olması. Bunu üzüntüyle karşılıyorum, bu girişimleri. Umarım en kısa zamanda konunun üzerine gidilir, konu aydınlatılır, iç yüzü sergilenir. Böyle olayların önünü kesecek etkin bir politika bir an önce yürürlüğe konur. Hukuku işletmek lazımdır.”

AK Parti'nin oy oranını açıkladı

CHP lideri Baykal, 2010 yılında erken seçim olabileceğine yönelik öngörüsünü seslendirmeye devam ederken, ilk kez AK Parti'nin oy oranı için somut bir rakam verdi. Baykal, Ak Parti'nin oylarının yüzde 30'un altına düştüğü şeklindeki sözlerinin dayanağının sorulması üzerine, “En son kamuoyu araştırmaları AKP ile ilgili oy düzeyini 30-32 arasında, en iyimserleri 32 olarak gösteriyor, kendilerinin yaptırdığı güvenilir kamuoyu araştırmaları” yanıtını verdi.

Alerji nedeniyle dudağı şişti

CHP lideri Baykal'ın her yıl benzer bir rahatsızlık geçirdiği ve alerji nedeniyle dudağının şiştiği öğrenildi. Ancak bu yıl Baykal'ın alerjisinin ağır geçtiği ve dudak şişkinliğinin sağ yanağa da sirayet ettiği bildirildi. Apse nedeniyle konuşma güçlüğü çeken Baykal'ın önceki gün doktoruna göründüğü ve ardından antibiyotik tedavisine başladığı da bildirildi./yeni şafak