Globalleşen dünyada gelişen iletişim araçları birçok kutlamaları da yapay hale getirdi. Doğumdan bayramlara, düğünden özel günlere kadar en önemli kutlama aracı olan çiçek unutulmaya başladı. Aydın"da günlerdir 24 Kasım Öğretmenler Günü"nü bekleyen çiçekçilerin umutları suya düştü.
24 Kasım öğretmenler günü ülke genelinde olduğu gibi Aydın"da da sabah saatlerinden itibaren düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ancak bu yıl çiçekçiler geçen yıllarda olduğu gibi, okullara ve emekli olan öğretmenlerin evlerine çiçek taşıyamadı. Özellikle cep telefonunu ve internetin yaygınlaşması ile kutlamaların bizzat çiçekle yapılması yerine dijital ortamda gerçekleştirildiğini belirten çiçekçiler, hiçbir mesajın çiçeğin yerini tutmayacağını belirttiler.
Bu yıl işlerin çok durgun gittiğini ve her geçen yıl önceki yılları aradıklarını belirten Aydınlı çiçekçilerden Hanife haykır ve Gülizar Akkalay, “Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü olması nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren tezgah açtık. Ancak bu yıl satışlar yok denecek kadar azdı. Çiçekçilik sektörü de SMS ve internete yenik düştü” diye konuştular.