AKP kapatma davası gerekçelerinin başında yer alan türban düzenlemesinin mimarlarından Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek"in 71 kişilik yasak listesinde yer almaması, AKP Grubu"nda günün konusu oldu.

İddianamenin temelini oluşturan türban teklifindeki ilginç bir boyut, iddianameyle ortaya çıktı. Türbanla ilgili Anayasa paketi ve çene altı tanımını içeren YÖK Yasası"nın Ek 17. maddesiyle ilgili hazırlığına katılmayan iki Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Nurettin Canikli"nin de yasaklanması istendi. İki grup yöneticisi, Ek 17. madde teklifinde imzaları bulunduğu için suçlandı. Ancak aynı teklifin mimarlarından olan Cemil Çiçek, listede yer almadı.


İMZA VERMEDİ Başsavcı"nın tavrının, maddi bir hukuksal temele dayandığı anlaşıldı. Çene altı tanımının mimarlarından Çiçek, kendi hazırladığı teklife imza atmamıştı. Cemil Çiçek"in akrabası, Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek"in adının bulunması ise AKP"de espri konusu oldu. Bazı milletvekilleri, "Herhalde Başsavcı "Aynı sülaleden bir kurban yeter" diye düşünmüş" dedi.

BİR SÖZLE LİSTEDE İddianame listesi, ilginç bir manzara çıkardı. Siyasi hayatı boyunca basına açıklama yapmaktan kaçınan Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, AKP Genel Merkezi"nde basınla yaptığı tek sohbetle listeye girdi. Türban serbestliği konusunda "Öncelikle yükseköğretim" diyen Hotar hakkında yasak istendi. (HÜRRİYET)