Bakanlar Kurulu sonrasında Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'ten çarpıcı açıklamalar, Senatodan önce Meclis çıkan kararın tartışmasını yapması ve bazı sorulara cevap bulması lazımdır.

İki konu görüştük. bunun dışında son günlerin kapsamlı değerlendirmesini yaptık.

Toptan'ın Senato önerisine nasıl bakıyorsunuz sorusuna ise bu konuyu tek başına bir konu olarak ele alınmamalıdır. TBMM Başkanı, Anayasa Mahkemesi'nin türban kararı sonrasında getirdiği bir teklif var. Bu da senato teklifi var. Bu bizim hükümet ve parti olarak gündemimizde yok. Ancak bu kmonu üzerinde durulması gerekmektedir.

TBMM 411 milletvekilinin kabul oyu ile yaptığı bir yasama tasarrufu var. Anayasaya yeni bir madde ilave edilmesi Meclis'in yetkisindedir. TBMM ortaya çıkan bir ihtiyaç sebebiyle 411 milletvekili ile yüzde 80 üzerinde kabul oyu ile yasa çıkardı. Bu iptal edildi gerekçesini bilmiyoruz.

Anayasa Mahkemesi 10 ve 42. maddesini iptal edildi. Meclis'in görev alanı büyük ölçüde daraltılmıştır. Anayasa'nın 7. maddesinin anlamı varmıdır yokmudur buna bakılması gerekmektedir. Meclis'in 411 gibi büyük çoğunlukla aldığı karar var bunun iptali ile doğan tartışmalar var. Öncelikle bu konuyu TBMM'nin gündemine alması ve bunu değerlendirmesinde fayda var bu Senato'dan önce ele alınmalıdır.
bu sorun sadece AK Parti sorunu değil bu demokrasi sorunudur. Türkiye'de gerçekte bir kuvvetler ayrılığı varmıdır kalmışmıdır bunun netleşmesi lazımdır. Türkiye'de demokrasi nereye gidiyor demokrasinin standardı ne bunların cevabının verilmesi lazım. Bu soruların cevabının verilmesi lazımdır.