Gaziantep"teki Mercan Lokum ve Toz İçecek Şirketi"nde çalışan 3 çocuk babası Güzel, şirketin Genel Müdürü Mesut Türkan ile 3 Şubat"ta Kâbil"e gitti. İddiaya göre, Güzel ve Türkan"ın kaldığı misafirhaneye sabaha karşı saat 04.00 sıralarında bir operasyon düzenlendi.
Yüzleri maskeli, askeri kıyafetli ve silahlı 15-20 kişilik ekip, kapı ve pencereleri kırarak Güzel ve Türkan"ın ellerini bağladı. Askerler pasaport kontrolü yaptıktan sonra Türkan"ı serbest bırakırken, pasaportunda daha önce Pakistan ve Dubai vizesi bulunan Güzel"i alıp götürdü.
Yakındaki polis karakolunda giden Türkan"a, “Operasyonu ABD"ye ait bir istihbarat birimi yaptı. Biz sadece yer göstermek için polis memuru verdik” denildi. Yaşananları Türk Büyükelçiliği"ne bildiren Türkan daha sonra Türkiye"ye dönerek Dışişleri Bakanlığı"na başvurdu.

"Medyaya haber vermeyin"

Başvurulardan sonuç alamadığını belirten Türkan, “Filmlerdeki gibi bir operasyona tanık oldum. Başımıza bu iş geldiyse bunu elçiliğin çözmezi lazım. Bize "Siz medyaya haber vermeyin, biz işi çözeriz" dediler. 2 ayı aşkın süre geçti hâlâ gelişme olmadı” dedi.

Bagram Cezaevi"nde mi?

Güzel"in ağabeyi Muzaffer Güzel ise, bir arkadaşı aracılığıyla gelen telefonla kardeşinin "I.F.N20178" mahkûm numarasıyla "ABD"nin Afganistan"daki Guantanamo"su olarak adlandırılan Kâbil yakınlarındaki Bagram Cezaevi"nde olduğunu öğrendiklerini, tüm bu bilgileri iletmelerine rağmen yetkililerin harekete geçmediğini öne sürdü. Muzaffer Güzel, “O telefon gelmese kardeşimin dünyanın neresinde olduğundan haberimiz yok. Öldü mü, yaşıyor mu bilmiyoruz. Dışişleri Bakanımız, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan kardeşimin bir an önce getirilmesi için gerekeni yapmasını istiyoruz” diye konuştu. Elif Güzel de çocukları Ravza (5), Nida (3) ve 9 aylık İkra ile mağdur olduklarını, eşinin bir an önce kurtarılmasını istedi.

DHA