Hristiyanlar tarafından 25 Aralık tarihinde kutlanan Noel için ev satın alıp Kuşadası'na yerleşen ve sayıları 5 bine yaklaşan yabancılar yoğun ve hummalı bir hazırlık dönemi geçiriyor.
Kuşadası'ndaki oteller ile çeşitli cafe ve restoranlar neol kutlamaları için özel programlar hazırladı. Kadınlar Denizi ile sahil bandı üzerindeki bir çok işletme neol için özel olarak süslenirken, bar ve diskolar da gece eğlenceleri için özel partiler organize ediyor.
Bu arada, neol kutlamaları için Kuşadası'nda yaşayan yabancıların örgütlendiği dernek ve kuruluşlar da çeşitli organizasyonlar yapıyor. Kuşadası'nda yaşayan Britanyalıların bir çatı altında buluştuğu Anglo Turkis Club, noel gecesi özel bir parti düzenleyecek. Anglo Turkish Club'ü bünyesinde barındıran Görele Turizm'in sahibi Hüseyin Kahveci christmas için özel bir parti hazırladıklarını söyledi. Anglo Turkish Club'ün İngiliz uyruklu Komite Başkanı Rebon Wilkinson ise christmas partisi için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, Kuşadası'nda yaşayan yabancıları özel bir partide ağırlayacaklarını söyledi.