İçişleri Bakanı Atalay, Çukurca"da yaptığı açıklamada “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye"de şu anda yaşadığımız toplumsal sorunların temelidir. Zamanında uyguladığı politikalar bugünkü sorunları doğurmuştur. Vatandaşları devletten soğuttu” dedi.

Hükümetin açılım politikasının koordinatörü olan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, referandumda boykotun en yoğun olduğu Hakkari ve Şırnak"taki ziyaretlerini sürdürüyor. Atalay Hakkari"nin Çukurca ilçesinde AK Parti binasında partililerle bir araya geldi. Atalay burada yaptığı konuşmada çalışmalarından dolayı partililere teşekkür ederek, AK Parti"nin Türkiye"nin partisi olduğunu, diğer partiler gibi belli bölgelere sığınmış bir parti olmadığını belirtti. Bakan Atalay, AK Parti"nin Türkiye her yerinden oy aldığını, her ilden milletvekili bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

CHP SORUMLU: AK Parti Türkiye"nin kardeşliğinin çimentosudur. Yani ülkemizde kardeşlik ve birliği güçlendirecek olan AK Parti"dir. Diğer partiler bu kardeşliği zedeleme yönünde çok rol oynamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye"de şu anda yaşadığımız toplumsal sorunların temelidir. Zamanında uyguladığı politikalar bugünkü sorunları doğurmuştur. Devletin kamu görevlilerinin yaptığı yanlışlar o döneme aittir. Bazı bölgelerdeki vatandaşlarımızın devlete güvenini sarsmışlardır.

MHP DE, BDP DE: Diğer partiler, isimlerini saymayayım, beslendikleri, nemalandıkları kaynak bu sorunlardır. Bu sorunlar biterse bu partiler de biter. MHP de böyledir, BDP de böyledir. Sadece AK Parti bölgesel siyaset yapmayan, etnik siyaset yapmayan ve ülkemizin her rengini içinde taşıyan bir partidir. Her kesimin desteğini alan bir partidir. Biz, bu bölgemizde de en fazla oy alan bir partiyiz, en fazla milletvekili çıkaran bir partiyiz. Bu da tabii teşkilatlarımızın çok çalışmasından kaynaklı. Teşkilatlarımız ülkemizin her bölgesinde çok gayretli çalışıyorlar.

O DÖNEMLER GEÇTİ: Bütün kamu görevlileri milletin hizmetkardır, vatandaşlarımıza çok şefkatli davranacağız. Vatandaşın hizmetinde olduğumuzu her an hissettireceğiz. Hep güleryüzlü davranacağız. Vatandaşlarımıza "Biz vatandaşın hizmetindeyiz. Kamu görevlisi vatandaşa hizmet etmek için vardır" duygusunu yakından hissettireceğiz. O eski dönemler geçti. Şu son sekiz yılda, burada yaşayanlar çok iyi bilirler.

İŞKENCE BİTTİ: Olağanüstü hal vardı, Devlet Güvenlik Mahkemeleri vardı. Biz, iktidar olduğumuz 2002 yılının aralık ayında olağanüstü hali kaldırdık. Çünkü biz "Türkiye normalleşecek" vaadinde bulunmuştuk. Bölgede yaşayanlar o günlerin ne demek olduğunu çabuk unuttular. O yargısız infazları, o işkenceleri, faili meçhulleri... Bugün onların hiçbiri yok. Bunları biraz düşünmek ve çevremize anlatmak durumundayız.

ÖZGÜRLÜK PAKETİ: Anayasa reformu çok ileri bir adımdır. Buna karşı çıkan partiler kendilerini inkar etti. Türkiye"de güya özgürlüklerden söz edenler, bu özgürlük paketine karşı çıktılar. Bu tam bir özgürlük paketidir, demokrasi paketidir.

Atalay 9 kişinin öldürüldüğü Geçitli Köyü"nü ziyaret etti

İçişleri Bakanı Atalay, Beytüşşebap ve Çukurca"da vatandaşlarla sohbet etti. Atalay, sürpriz bir kararla Emniyet Genel Müdürlüğü"ne ait bir helikopterle Hakkari"nin Geçitli köyüne de gitti. Geçitli köyünde bir minibüse yönelik terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden 9 kişinin yakınlarına başsağlığı ziyaretinde bulunan Atalay"a Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Hakkari Valisi Muammer Türker de eşlik etti. İlk olarak Geçitli Jandarma Karakolu"na giden Bakan Atalay, daha sonra olayda hayatını kaybeden vatandaşların köydeki evlerinin önünde Cahit Erol, Saadet Erol ve Tahir Erol"a başsağlığı diledi.