367 KRİZİYLE AK PARTİ’Yİ GÜÇLENDİRDİ
 
AK Parti’nin gazeteci kökenli milletvekili Şamil Tayyar, CHP’yi şu anda Kılıçdaroğlu’nun değil, derin bir elin yönettiğini iddia etti.
 
2007’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 367 formülünü ortaya atmıştı. Bu formüle dört elle sarılan CHP, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı’nı engellemek için ilk turda 367 milletvekilinin Genel Kurul’da hazır bulunmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.
 
Yüksek mahkeme, CHP’nin başvurusu üzerine cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. turunda toplantı yeter sayısının 367 olması gerektiğine karar vererek seçimin ilk turunu iptal etmişti. Bunun üzerine erken seçim kararı alan AK Parti, rekor bir oy oranına ulaştığı gibi Abdullah Gül’ü de Köşk’e göndermişti. Böylece Sabih Kanadoğlu’nun peşinden giden CHP, Gül’ün Cumhurbaşkanlığını engellemediği gibi rakibinin daha da güçlenmesine sebep oldu.
 
BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜNÜ SÜRDÜRMEK İSTEDİ AMA... 
 
Ana muhalefet partisi, 2008’de AK Parti ve MHP’li 411 milletvekilinin oylarıyla kabul edilen ve üniversitelerde başörtüsü serbestliği sağlayan anayasa değişikliğinin iptali ve yürürlülüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açmıştı. CHP’nin talebini yerinde bulan Anayasa Mahkemesi düzenlemeyi iptal etmişti. Ancak daha sonra Yüksek Öğretim Kurulu sorunu kendi içerisinde çözmüştü. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan kılık kıyafet konusunda öğrencilere zorluk çıkarılmaması konusunda bir genelge yayınlamıştı. Yine halk nezdinde zor duruma düşen CHP olmuştu. 
 
CHP, 12 Eylül 2010’daki anayasa referandumunda “hayır” kampanyası yürütmüştü. Darbecilere yargılama yolu açan, YAŞ kararlarına karşı yargı yolunu açan, sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasını engelleyen, Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nın yapısının daha demokratik bir hal alması gibi birçok düzenlemeyi içeren anayasa paketinin aleyhine çalışan CHP yine halkla ters düşmüştü. Anayasa paketi rekor bir oy oranıyla halktan onay almıştı. Son olarak milletvekili seçilen Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal ile Mustafa Balbay’ın tahliye taleplerinin reddedilmesi üzerine BDP’yle birlikte Meclis’i boykot ederek yemin etmeyen CHP, kendi seçmeninden bile tepki aldı. 
 
CHP’Yİ KILIÇDAROĞLU YÖNETMİYOR
 
Yeni Akit’e CHP’nin içinde bulunduğu çıkmazı değerlendiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, şu an CHP’yi Kemal Kılıçdaroğlu’nun değil, derin bir elin yönettiği ve CHP’yi istediği istikamette hareket ettirdiği iddiasında bulundu. “CHP’nin yanlışlarını ararsak bir kitap yazmak gerekir. 
 
CHP’nin doğru yaptıklarına bakmak gerekir. Öyle çok fazla da doğrusu gözükmüyor” diyen Tayyar sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
CHP uzunca bir süredir statükonun temsilcisi olarak görev yapıyor. Popüler bir deyimle ifade etmek gerekirse Ergenekon’un değirmenine sürekli olarak su taşıyor. Daha önce de ifade ettim; CHP yönetimi işgal altında, Kemal Bey de rehin durumdadır. O nedenle de CHP’nin toplumun hassasiyetleri doğrultusunda hareket etmemesinin temel nedeninin bu olduğunu düşünüyorum.”
 
yeniakit