CHP yönetiminin 45 gün içerisinde, yani 2 Mart Cuma gününe kadar tüzük kurultayına gitmesi gerekiyor. Genel Merkez’in iki seçenek üzerinde durduğu; ya 15 gün içinde kurultaya gideceği ya da 45 gün beklenerek, parti yönetiminin hazırladığı tüzük taslağının kurultaya getirileceği öğrenildi.CHP eski Genel Sekreter Önder Sav başkanlığında Olağanüstü Tüzük Kurultayı için imza toplama girişimini başlatan muhalifler, topladıkları 362 imzayı, dün Genel Merkez’e teslim etti.

Sabah saatlerinde, “İmzaları Cuma günü teslim edeceğiz” açıklaması yapan Ankara eski İl Başkanı Ali Yıldızlı, “sürecin uzatılmaması için” toplanan imzaları dün öğleden sonra Genel Merkeze teslim etti. Yıldızlı, kendisinin yanı sıra Kırıkkale, Konya ve Kayseri eski il başkanları ile kurultay delegelerinin imzaları ile Genel Merkez’e sundukları dilekçede 362 imzanın bulunduğunu söyledi. Yıldızlı, en kısa sürede Olağanüstü Tüzük Kurultayı yapılmasını beklediklerini ifade ederek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yeterli imzanın toplanması halinde bu yönde bir tavır sergileneceğine dair açıklamaları olduğunu hatırlattı.

Muhalifler ne istiyor?

Muhalif grubun Olağanüstü Tüzük Kurultayı için başlattığı girişime, CHP milletvekilleri İsa Gök ile Haluk Koç’un da imza vererek, destek oldu. Muhaliflerin hazırladığı tüzük taslağında, “Genel seçimler öncesinde tüm seçim bölgelerinde ön seçim sisteminin uygulanması”, “Büyük kurultaylardaki PM seçimlerinde çarşaf liste yönteminin kullanılması”, “Genel başkan adaylığı için delegenin yüzde 20’sinin desteğini alma şartının kaldırılması” gibi hükümler yer alıyor.