CHP’li vekil Baydar’a ziyaretleri sırasında CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı ve ilçe örgütü de eşlik etti.

CHP Aydın Milletvekili Prof.Dr. Metin Lütfi Baydar, Aydın’da Ramazan Ayı dolayısıyla gerçekleştirmiş olduğu programına Nazilli ile devam etti. CHP Nazilli İlçe örgütünün sabah ziyaret edilmesiyle başlayan program sırasıyla Adalet ve Anadolu Gazeteleri, Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, Eğitim-Sen Şubesi, Eğitim-İş Şubesi, Muharip Gaziler Derneği, Tüm Emekli-Sen, Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı, Nazilli Emniyet Müdürlüğü, Atatürkçü Düşünce Derneği, Nazar, Havadis ve Çizgi gazeteleri ziyaretleriyle devam etti. Milletvekili Baydar, Sivil toplum örgütlerinin ziyaretleri sırasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ŞEMDİNLİ KONUSU AÇIKLIĞA KAVUŞMALI

Baydar, yabancı basında Şemdinli’nin PKK tarafından bir hafta boyunca ele geçirildiği yönündeki iddialara ilişkin olarak kendi basınımızda ve hükümette bu konu hakkında aydınlatıcı bir bilginin olmadığını ifade etti. Şehit olan iki pilotumuzun nasıl şehit düştükleri konusunda hükümetin de kafasının karışık olduğunu, kendilerinin de aydınlatılmaya ihtiyaçlarının olduğunu belirten Baydar, bu nedenlerden dolayı da Meclisin acilen toplanması gerektiğini ifade etti. Yasamanın ortak akılla, parti gözetmeden çalıştırılmasının terörün önünü keseceğini ve ülkenin barış ortamına kavuşacağını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir şemsiye olarak düşünülmesini ve bu ortak çatı altında bireysel farklılıkların zenginliğimiz olarak kabul edilmesi durumunda da iç huzurun mutlaka sağlanacağını söyleyen Baydar, ayrıca devlete karşı tutulan silahların mutlaka bırakılması gerekliliğinin altını çizdi.

KARIŞIKLIKLAR BİZİ BEKLİYOR

Hükümetin Suriye konusunda mezhepsel bir tutum takındığını ve bu durumun da hem içte hem de dışta ülkemizi zor durumda bıraktığını belirtti. Ortadoğu’da yaşanan son gelişmelerin mezhepler arasında bir çatışma yaşanacağı konusunda kendilerinde bir tedirginlik yarattığını ifade eden Baydar, çözüm olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tüm mezhepleri içine alacak bir yapılanmaya gitmesi konusundaki görüşünü yineledi. Yeni Eğitim sistemi konusunda da açıklamalarda bulunan Baydar, komisyon çalışmaları sırasında bilimsel olarak hükümetin tezlerini çürüttüklerini fakat herkesin gördüğü gibi kaba kuvvetle yasalaşan bu sistemin Eylül ayından itibaren birçok karışıklığa yol açacağını belirtti. Milletvekili Baydar, daha sonra kısa bir süre önce vefat eden Kore Gazisi Yusuf Yılmaz’ın evini de ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.

KÖYLÜLERİN İFTAR SOFRASINA OTURDU

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Nazilli Merkezdeki programını tamamladıktan sonra iftar yemeği için İlçe Örgütü ile birlikte Kahvederesi Köyüne geçti. Köy sakinleriyle orucunu açan Baydar, daha sonra köy kahvesinde vatandaşlarla oturarak sohbet etti. Vatandaşların Ramazan Ayını ve şimdiden bayramlarını kutlamak için geldiğini ifade eden Baydar, seçildiği zamandan itibaren Aydın ilinde bulunan tüm ilçeleri gezdiğini, beldeler ve köylere giderek vatandaşların sorunlarına, dertlerine yardımcı olmaya çalıştığını belirtti. Seçimden seçime gelen bir milletvekili asla olmadığını ifade eden Milletvekili Baydar, daha sonra Demirciler Köyüne geçerek burada kahve ziyaretlerinde bulundu. Vatandaşların Ramazan ayını kutladı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png