CUMHURBAŞKANI AYDIN MİTİNGİNİ İPTAL ETTİ

Baydar konuşmasının başında Cumhurbaşkanının referandumla ilgili çalışmalarına başladığını ancak Bursa ve Aydın mitinglerini iptal ettiğini belirterek şu sözlere yer verdi:

“Aydın milletvekili olarak sorduk, acaba Cumhurbaşkanı, AKP’nin devamlı Aydın’da seçim kaybetmesi yüzünden mi gelmedi? Yine beni Aydın’a çağırdınız, ben devletin tüm imkânlarını kullanarak, bütün kamu görevlilerini, taşeron işçileri alana toplamama rağmen Aydın halkı gelmeyecek, siz beni onlarla görüştüremeyeceksiniz diye mi gelmedi?

Bu sorularımdan malum milletvekili rahatsız oldu. Başarısızlıklarını örtbas etmek istedi. Arşiv asla unutmaz. 2009 yılından bu zamana kadar Aydın’da girdikleri her seçimde CHP’ye karşı kaybettiler. Yerel seçimlerde, genel seçimlerde ve en son yapılan referandumda kaybettiler. Şimdi bir büyük kaybı da önümüzdeki referandumda yaşayacaklar. Bu yüzden Cumhurbaşkanına biz biraz daha çalışalım siz gelmenizi geciktirin dediler.”

Malum milletvekilinin bu sorulara cevap vermeyi bıraktığını ve burnunu CHP’ye soktuğunu belirten Metin Lütfi Baydar konuşmasını şöyle sürdürdü:

BİLMEDİĞİN KONULARA BURNUNU SOKMA

“Kardeşim sokma burnunu. Sen burnunu sokacaksan senin tanıdığın mahalleler var. Mesela FETÖ Mahallesi var, oraya sok burnunu. O FETÖ mahallesinde geçmişteki yaşadığın ilişkileri anlat. Nasıl beraber yürüdünüz, nasıl gezdiniz bunları anlat. Bilmediğin konulara burnunu sokma.

CHP AYDIN’DA TÜM ÖRGÜTLERİYLE BİR ARADADIR

CHP Aydın’da milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, il başkanı, ilçe başkanlarıyla ve tüm örgütüyle bir arada olduğunu her zaman kanıtlamıştır. Bu referandumda da kanıtlayacaktır. Aydın’da sağlam bir HAYIR çıkacağından bugün Nazilli’yi gördükten sonra daha da emin oldum.

CUMHURBAŞKANI TÜM YETKİLER BENDE TOPLANSIN İSTİYOR

İktidardakiler biz demokrasiyi getireceğiz, meclisi daha iyi çalıştıracağız diyorlardı. Cumhurbaşkanı ağzından kaçırıverdi; ‘bütün yetkiler bende toplanacak’ dedi. Tüm yetkilerin millette toplandığı var olan sistem Cumhurbaşkanına yetmedi. Cumhurbaşkanı bütün yetkiler bende toplansın, benden de kimse hesap sormasın diyor.

CHP’YE SATAŞMAYA BAŞLADILAR

Bazı yetkili AKP’liler, referandumda HAYIR diyenlere terör örgütünden diyorlardı. Şimdi ağız değiştirdiler, HAYIR diyenlerde memleketimizin evlatları diyorlar. Neden? Çünkü korkmaya başladılar. Kendilerinden hesap sorulacağından korkuyorlar. Kendileri anaysa değişikliğini anlatamadıkları için CHP’ye sataşmaya başladılar. Biz bunlara prim vermeyeceğiz, çalışmaya devam edeceğiz.”

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINDAN RAHATSIZLAR

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar AKP’lilerin Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından rahatsızlık duyduklarını ifade ederek konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bunlar Aydın Büyükşehir Belediye’sinin çalışmalarından rahatsızlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız çalıştıkça ağırlarına gidiyor. Ağırlarına gittikçe de konuşuyorlar. Nazilli hizmet binamızı inşallah Ağustos ayında hizmete açacağız. Her ilçemizde hizmet binaları, kültür merkezleri, spor salonları inşa etmek için Aydın Büyükşehir Belediyemiz planlamaları yapıyor ve hizmete açıyor, açmaya da devam edeceğiz.

AKP’LİLERE BİR KEZ DAHA DERS VERECEĞİZ

Sonuç olarak Aydın’da referandum seçimlerinde yüksek oranla HAYIR oyu çıkararak AKP’lilere bir kez daha ders vereceğiz.”

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA