Pazartesi ve Salı günü Nazilli’de olan Baydar, İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı ve İlçe Örgütü ile birlikte ilk olarak Nazilli Demirciler Odasını ziyaret etti. Sanayi esnafının iyi olabilmesi için özellikle çiftçilerin maddi kazançlarının da iyi olması gerektiğini belirten Baydar, çarklardan birisinin arızalanmasının bütün bir sistemi etkilediğini ifade etti.

Aydın çiftçisinin ürettiği ürünlerinden zamanında iyi kazandığını, harcamalarını genelde İzmir’de yaptığını ama artık gelinen noktada bir çiftçinin kahvede otururken “Aman yanıma biri gelir de çay ısmarlarım” korkusuyla hareket ettiğini ifade eden Baydar, Devletin üreticiye adeta “üretme” dediğini söyleyerek, CHP iktidarı döneminde tüm üreticilerin rahat edeceğini ipoteksiz, haciz korkusu olmadan yaşamlarını rahat bir şekilde sürdüreceklerini belirtti.

NAZİLLİ ÜNİVERSİTESİNE KAVUŞMALI

Nazilli Şehir İçi Minibüsleri Kooperatifini de ziyaret eden Baydar, burada şoför esnafının sorunlarını dinledi. Özellikle mazot giderlerinin çok olmasından yakınan şoförlere meclisin açılmasıyla kendisi tarafından verilecek olan ilk kanun teklifinin tüm üreticilerin kullanmış olduğu mazotun fiyatının 1 TL olması yönünde olacağını belirtti. Nazilliye ‘Sümer Üniversitesi’nin’ kurulması konusunda kanun teklifinin de olduğunu belirten Baydar, AKP tarafından kabul edilmesi durumunda Nazilli’ye 20-25 bin sayılarında öğrenci gelebileceğini ve bunun da Nazilli ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti. CHP Aydın Milletvekili Prof.Dr. Metin Lütfi Baydar daha sonra sanayi esnafını ziyaret etti.

VATANDAŞLARI DIŞ POLİTİKA HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

CHP İlçe Teşkilatı ile birlikte ‘Patlıcan Vadisi’ olarak bilinen Yıldıztepe Mahallesine de uğrayan Baydar, buradaki vatandaşların da ramazan ayını kutladı, onlarla sohbet etti. İftar yemeği için Sinekçiler Köyüne İl yöneticileri ve İlçe Örgütü ile birlikte geçen Baydar teravih namazını da yine bu köyde kıldı. Namaz sonrası ise vatandaşlarla oturarak onların dertlerini dinledi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriye konusunda hükümetin bağımsız hareket edemediğini, ABD tarafından belirlenen bir dış politikanın olduğunu, Meclisin acilen toplanarak bu kötü görüntüye bir an önce el koyması gerektiğini belirten Baydar, Başbakan’ın kendi döneminde iki sözde Kürt Devleti’nin kurulmasıyla tarihe geçtiğini söyledi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png