CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, 15 Temmuz Demokrasi Kavşağının açılışında yaptığı konuşmalara yanıt veren Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdem’le ilgili tekrar konuştu.

Ak Partili Vekil Mehmet Erdem’in “Sayın Milletvekili evrensel hukuk kurallarını size ve sizin gibilere bir kez daha hatırlatırım. Yargılanan bir kişi aksi ispat edilene kadar suçsuzdur. Yargılanan kişi kardeşim de olsa yargı suçlu olduğuna karar verirse bize karara saygı duymak düşer. Sizin de SDÜ Rektörlüğünüz dönemindeki icraatlarınızla ilgili Yargı'da dosyalarınız var. Hatta dokunulmazlığınız kalktığı zaman yargılanacaksınız. Yargıdaki dosyalarınızın içeriğinde yolsuzluk iddiaları var. Şimdi sizi yolsuzluk yaptı diye ilan edebilir miyiz? Yargılanacaksınız; suçsuz olduğunuza yargı karar verecek. Yargı kararı çıkıncaya kadar size yolsuzluk-hırsızlık yaptı diyemeyiz. Bu hem evrensel hukuk kurallarına hem de insafa sığmaz. Sizin benim şahsımla ilgili iddialarınıza gelince; iddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Bu da bir evrensel hukuk kuralıdır. Sizi iddianızı ispata davet ediyorum. Eğer iddianızı ispat etmezseniz seviyesiz bir müfteri olarak ilan ediyorum” sözleriyle ilgili olarak, temel atma töreninde konuşan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “Sen Aydın Büyükşehir Belediyesinde yapılan en ufak soruşturma için gelen müfettişlerin daha raporlarını yayınlamadan bunları basınla paylaşmadın mı? O zaman aklına gelmedi mi masumiyet karinesi şimdi mi aklına geliyor diye sormazlar mı sana?” diye eleştirdi.

GÖKÇEK’i ELEŞTİRDİ

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, A Haber'de 'Söz Teması' programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in CHP ile alakalı çarpıcı açıklamalarına da cevap vererek şunları söyledi: ‘’Dün akşam bir tane belediye başkanı var Ankara’da orayı bırakmış Aydın Büyükşehir Belediyesiyle uğraşıyor. Ya sen önce oranın hesabını ver orayı parsel parsel satmadın mı? Kim söyledi bunu Bülent Arınç söyledi. Bülent Arınç bir şey daha sordu sen Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için Pennsylvania’dan ricacı oldun mu olmadın mı? Kim sordu Bülent Arınç sordu. Sen önce bize laf yetiştireceğine Bülent Arınç’ın sorularına cevap ver. Sayın Gökçek. Fotöcüyu aramak istiyorsanız AK Partinin içinde arayacaksınız başka yerde aramayın. Bakacaksanız aynaya bakın. Orda fetöcüyü görürsünüz, açılışını yaptığımız 15 Temmuz Demokrasi Kavşağından rahatsız oldular. Sizde Aydın’a yatırım yapın bizde sizi alkışlayalım’’ dedi.

MEHMET ERDEM’E KIZ KARDEŞİN NEREDE ÇALIŞIYOR DİYE SORDU

CHP’li Baydar,15 Temmuz Demokrasi Kavşağının açılışında yaptığım konuşma birisine batmış olmalı ki bazı şeyler söyleme ihtiyacı duymuş, ben o arkadaşa sormak istiyorum. Senin kız kardeşin Fatih Üniversitesi’nde çalışıyor muydu, çalışmıyor muydu? Enişte ne iş yapıyor? Bir çık meydana da şöyle ayan beyan açıkla. Endamını görelim, ne yapıyor bir anlayalım” diye konuştu.