AYDINPOST HABER SERVİSİ- Aydınpost’un kamuoyuna duyurduğu Ak Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer’in Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde ve Belediyeye bağlı kuruluşlarda yapılan ihalelerin usulsüz ve kanuna aykırı şekilde yapıldığı iddialarına ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunduğu açıklamaları sonrası CHP Söke Gençlik Kolları Başkanı Halil Yıldırım da AK Partili Gürer’e sert çıktı.

CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki’den sonra bugün de CHP Söke Gençlik Kolları Başkanı Halil Yıldırım açıklama yayınladı.

Başkan Yıldırım, “AKP Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer öncelikle size şunu hatırlatmak isterim. Demokrasilerde fiili duruma göre değil Kanunlara göre hareket edilir. Fiili durum oluştu denilerek devlet yönetilmeye başlar ise bunun sonu gelmez. Demokrasi ve Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesidir. Terör saldırılarından hayatını kaybeden gencecik yiğitlerimiz ve Mehmetlerimizin sorumlusu sizsiniz. Hani çözüm süreciniz? Barış ve kardeşlik projeniz mobil mahkemeleriniz hani anaların gözyaşı dinecekti? Artık analar değil, bütün Anadolu ağlıyor. Bütün bu saydıklarımız ve sayamadıklarımız sizin iktidar döneminizde gerçekleşti” diye konuştu. CHP’li Yıldırım, “AKP İlçe Başkanının 18’li 20’li rakamlara çıkan şehit cenazeleri hakkındaki düşüncelerini Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak merak ediyoruz. Şehit cenazelerinde kanı yerde kalmayacaktan başka bir söyleminiz var mı? Onu da ne kadar yerine getirdiğiniz ortada. Bu konularda ilçe başkanını nedense sessizliğe bürünmüş olarak görüyoruz. İlçe Başkanı bırakın Mehmetçiğin kanının hesabını sormayı en ufak işlerin dahi yaptırım gücünü FETÖ operasyonları yüzünden elinden kaçırmıştır. Bunu nerden anlıyoruz. Söke’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk karşısına çıkan Söke-Milas Karayolu’nun refüjlerinin pisliği ulusal basında yer alıyor. Buradan anlıyoruz. Söke’nin girişinde bir tutunda çıkışına kadar olan kısımda refüj üzerindeki bakımsızlık çöpler biriken moloz yığınları Söke’nin utanç kaynağıdır. İlçe başkanı olarak bunlara çözüm bulacak gücünüz yok mu? Sökeli bir kardeşin olarak tavsiyem sorun yaratan değil, sorunu çözen bir ilçe başkanı ol. Biz de memlekete bir taş koyan insanı tebrik ettiğimiz gibi seni alkışlayalım. Oturmuş olduğun koltuk istifalardan ve FETÖ operasyonlarından dolayı sallanıyor. Şu refüjün pisliğine molozuna el at da hiç olmasa giderayak memlekete bir hizmetin dokunsun” dedi.

58451.jpg