CHP'nin Adana ve Hatay il örgütleri fesh edildi

CUMHURİYET Halk Partisi'nin (CHP) Adana ve Hatay il başkan ve yönetim kurulu üyeleri, görevden alındı. Her 2 il yönetimi de kurultay öncesi Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme konusundaki il başkanları açıklamasını gecikmeli olarak son anda imzalamıştı.

CHP Merkez Yürütme Kurulu, Adana İl Başkanı Serdar Seyhan"ın yerine makine mühendisi Zeydan Karalar"ı il başkanı olarak atadı ve yeni il yönetim kurulunun oluşturulması için yetki verdi.
CHP çevresinde, 3 dönemdir Adana il başkanlığı yapan Serdar Seyhan"ın görevden alınması "Beklenen karar" şeklinde yorumlandı. CHP Parti Meclisi üyesi avukat Soner Çetin, CHP Adana Millitvekili Tacidar Seyhan"ın kardeşi olan Serdar Seyhan"ın görevden alınmasını Kemal Kılıçdaroğlu"nun CHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından partideki değişim beklentilerine uygun şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Çetin, “Serdar Seyhan"ın görevden alınması konusunda Genel Merkez yöneticilerimiz Adana"daki partililerin görüşlerini aldı, yeni dönemde partiye yarar sağlayacak bir kan değişiminin yararlı olacağı konusu değerlendirildi. Yeni İl Başkanı Zeydan Karalar da CHP tabanından gelen bir kişi. CHP gençlik kollarında büyük emekleri var. Yeni yönetimi oluşturup, Genel Merkez"in onayına sunacak” dedi. Serdar Seyhan ise MYK"dan çıkan görevden alma kararına ilişkin henüz bir değerlendirme yapmadı.
Hatay İl Başkanı Halef Tiftikçi'nin yerine Yusuf Dağlı il başkanı olarak atandı. -VATAN