Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşecek olan toplantıda istifayla boşalan yaklaşık 50 il başkanı belirlenecek.

“KİMİN ADAMI OLACAK” KAVGASI

CHP tüzüğüne göre MYK, il başkanlarını atama ve görevden alma yetkisine sahip. İstifaların başlamasının ardından Genel Merkez, il ve ilçe yönetimlerine gönderdiği “İkinci bir talimata kadar atama ya da kendi aranızdan seçim yapmayın” uyarısı yapmıştı. Bu çerçevede yeni il başkanlarının kimin adamı olacağı konusunda üst yönetimde çatlak yaşandığı belirtiliyor.

TAM GAZ KULİS...

İl veya ilçe başkanı olmak isteyenler, kulis faaliyetleri için Ankara"nın yolunu tutuyor. Adaylar, genel olarak partinin ikinci adamı olarak bilenen Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı yardımcısı Alaattin Yüksel"i ziyaret ediyor.

İZMİR"DE EKİPLER SAVAŞI...

CHP üst yönetiminde yaşanan tartışmaların merkezinde ise CHP"nin oy deposu olarak bilenen İzmir İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı meselesi oluşturuyor. İzmir siyasetinin Alaattinciler, Gürselciler, Savcılar ve Baykalcılar olarak 4"e bölündüğü belirtiliyor. İddiaya göre; Alaattin Yüksel ve Gürsel Tekin, Baykal ve Sav"a yakın isimleri yanlarına çekmek için yoğun çaba harcıyor.

MOROĞLU MU, KARAMUSTAFAOĞLU MU?

Alaattin Yüksel"in yakın arkadaşı Aziz Kocaoğlu ile birlikte İzmir siyasetini elinde tutmak istediği iddia ediliyor. Bu sebeple İzmir İl Başkanlığı"na kendi destekledikleri aday olan Mustafa Moroğlu"nun getirilmesini istiyor. Ancak Moroğlu"nun parti tabanında pek sıcak karşılanmadığını ileri süren Gürsel Tekin"e yakın Kars kökenli İzmirliler ise Sinan Karamustafaoğlu"nu istiyor. Karamustafaoğlu"nun Ankara"ya gelerek Tekin ile görüştüğü ve destek aldığı belirtiliyor.

SÜRPRİZ İSİM OKTAY EKŞİ Mİ?

Yaşanan çekişmelerden habersiz olan Kılıçdaroğlu"nun aklında ise sürpriz bir ismin yer aldığı iddia ediliyor. İddiaya göre; Kılıçdaroğlu, geçen hafta grup toplantısında parti rozeti taktığı ve bu törende “CHP"yi iktidara taşımak için var gücüyle çalışacağım” diyen gazeteci Oktay Ekşi"yi İzmir İl Başkanı yapmak istiyor. Ancak Ekşi"nin il başkanı değil, milletvekili olmak istediği belirtiliyor. Oktay Ekşi"nin il başkanı olması halinde, İstanbul İl Başkanlığı"na getirilen Nebil İlseven"den sonra Aydın Doğan"a yakın ikinci isim olacak.