CHP Mersin Milletvekili ve PM üyesi Vahap Seçer, CHP"nin yeni PM üyesi İlahiyatçı Muhammet Çakmak"ın, “Fethullah Gülen bilgedir. Gülen cemaatini selamlıyorum” açıklamasına sert tepki gösterdi. Seçer, “Bu söylemleri, tabanın görüşleriyle örtüşmüyor. Eğer CHP"nin temel siyasi felsefesine aykırı bir düşünceye sahipsen, o zaman görüşüne uygun siyasi partiye gidip, orada siyaset yaparsın” dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu"nun yoksullara 600 TL maaş bağlama projesini eleştiren Başbakan Erdoğan"ın, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, senin belediyen. Bu projeyi orada uygulasana, hadi yap” sözlerini hatırlatan Seçer, “Sayın Kılıçdaroğlu"nun yerinde olsam bu işi İzmir"den başlatırdım... Konuyu Sayın Kılıçdaroğlu"na ileteceğim” diye konuştu.

VATAN"ın sorularını yanıtlayan Seçer"in sözleri şöyle:
İŞİMİZ ZOR: Yeni PM"yle beraber Sayın Kılıçdaroğlu"nun eli rahatlamış oldu. 80 kişinin çoğunluğu genel başkanın çalışma sisteminde bir ekip. Genel başkan beraber yürüyeceği insanları oluşturmuş oldu. Beklenti büyük. CHP, tabanı dışında, AKP iktidarından bunalan alternatif bir parti arayan yüzer geçer oylar için de bir umut haline geldi. Türkiye"nin her tarafından PM"ye girmemiz nedeniyle tebrik telefonları geliyor. İşimiz kolay değil zor. CHP değişim sürecinde ve birtakım sancılar, ağrılar, sızılar yaşayacağız. Bunu sabırla taşımamız gerekiyor. Bir taraftan seçim, ülkenin önemli sorunları var bir taraftan kendi kurumunuz içinde aksaklıklara enerji harcayacaksınız.

EKİPÇİLİK BİTTİ: CHP"de çok hızlı gelişmeler oldu. 8 ay önce bunları konuşsak birbirimize tuhaf bakardık. Vekiller içinde PM"de görev alma beklentisi olanlar vardı. Yer alamadıkları için kırgınlıklar olabilir. Bunları sabırla dinlemeliyiz. CHP"de başarılı olan genel başkan kurultayda seçilir ama başarısız olan artık derhal görevine son versin. Artık CHP"de ekipçilik, grupçulukla şu bu oyunlarla iktidarda kalma devri bitmiştir. Ölçü başarıdır.

HOCALIK AYRI, SİYASET AYRI: Milletvekili grubu dışında parti dışında bizlerin de yakinen tanımadığı birçok isim PM"ye alındı. Bunların da alınma sebebi kendi alanlarında değerli çalışmaları, birikimleri. Bu birikimlerini CHP"ye aktarma talebiyle PM"ye alındılar. Tabi üniversitede hocalıkla ya da bir devlet kurumunda bürokraside çalışmakla, bir siyasi parti şemsiyesi altında siyaset yapmak ayrıdır.

SÖYLEMLERİNE DİKKAT ETSİN: Herkesin kendi fikridir saygı duyarım ama birtakım beyanatlar oldu. Bu tabii ki partiyi sıkıntıya soktu. Geçici de olsa parti tabanında rahatsızlık yarattı. Nihayetinde CHP"nin bir siyasi felsefesi, dünya görüşü, bakış açısı var. Kendine göre kırmızı çizgileri var. En önemlisi laiklik. Bu konudaki söylemlere arkadaşların dikkat etmesi gerekiyor. "Dimyat"a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" diye bir söz vardır. Yani bizim popülist söylemlerle, günü kurtarıcı politikalarla bugüne kadar bize hiç oy vermemiş bir tarafların oyunu alacağım derken, yıllardır bu partinin temelini oluşturan sağlam tabanda da çatırdamalara neden olmamalıyız.
ÇAKMAK"IN SÖYLEMLERİ: Çakmak"ın beyanatları kendince hürmet edilecek bir fikir olabilir. Herkesin görüşüne saygı duyarız. Ama o söylemler, CHP"nin tabanının görüşleriyle örtüşmüyor. Dolayısıyla bu tip söylemler rahatsızlıklara neden oluyor. Onun için siyasete yeni giren arkadaşlarımızın bu tip beyanatlara dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Eğer CHP"nin temel siyasi felsefesine aykırı bir düşünceye sahiplerse, CHP"de siyaset yapmalarının bir anlamı yok. Kendilerine uygun siyasi partilere gidip siyaset yapacaklar.