CHP, Çankaya resepsiyonu için çözüm arıyor. Kılıçdaroğlu"nun, 29 Ekim"de Aydın"a giderek, kutlamalara CHP"li Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte katılma formülü gündemde...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün, eşli olarak düzenleyeceği tek resepsiyon konusunda sorun yaşanan CHP"de, çözüm aranıyor. Kemal Kılıçdaroğlu"nun, 29 Ekim günü Ankara dışına çıkarak, referandumda yüzde 65 “Hayır” diyen Aydın"a “Teşekkür ziyareti” yapmayı planladığı öğrenildi. Bu program gerçekleşirse Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet bayramı kutlamalarına Aydın"da CHP"li Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte katılacak.

29 Ekim resepsiyonu konusundaki kriz CHP"nin hafta içinde toplanan MYK"nın ardından gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre, Genel Sekreter Önder Sav MYK toplantısından sonra odasında bazı parti yöneticileriyle değerlendirmede bulundu.

Sav, CHP"nin Çankaya"yı boykot tavrını sürdürmesi gerektiğini belirtti. Daha sonra da Grup Başkanvekili Muharrem İnce"nin ""Katılmıyoruz"" açıklaması geldi.

ARA FORMÜL AYDIN

Kılıçdaroğlu ise ""29 Ekim"e daha çok var"" diyerek İnce"nin açıklamasını adeta tekzip etti. CHP"nin daha verimli çalışabilmesi için resepsiyon tartışmalarını geride bırakması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu"nun Cumhuriyet Bayramını Ankara dışında geçirebileceği belirtildi.

Kılıçdaroğlu"nun bu çerçevede 12 Eylül"de yapılan referandumda yüzde 65"lik “Hayır” oyunun çıktığı ve CHP eski milletvekili Özlem Çerçioğlu"nun Belediye Başkanı olduğu Aydın"a “Teşekkür ziyareti” gerçekleştirebileceği belirtildi. Ancak ziyaret konusu henüz netleşmedi. CHP, 32 yıl aradan sonra Aydın"da yerel seçim kazanmıştı. (Gazeteport)