CHP İl Başkanı Zafer Gönenç, yaptığı yazılı açıklamada, partilerine mensup Arıkan hakkında haksız yayınlar yapıldığını ileri sürdü. Yönetmeliğin AK Parti hükümeti döneminde çıkarıldığının vurgulandığı açıklamada, ilgili maddenin bir kısmı yayınlanırken, "Kadınların alın, çene ve yüzleri açık olmak şartıyla başörtülü fotoğrafları da kabul edilir." cümlesine yer verilmedi.

Konunun, CHP İl Başkanlığı'nca incelendiğinin vurgulandığı açıklamada, olayın aslının yansıtıldığı gibi olmadığı ileri sürülerek şöyle denildi: "Gerçekten kadının evraklarla sunulan vesikalık fotoğrafı boneli ve türbanlıdır. AK Parti hükümeti döneminde, 8 Aralık 2006 tarihinde çıkarılan Evlendirme Yönetmeliği'nin 20 maddesinde, 'Verilecek dörder adet fotoğrafın renkli ve ön cepheden baş açık, inkılap ilkelerine uygun, sivil giysilerle çekilmiş olması ve kişinin son halini göstermesi bakımından son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekir.' deniyor." Yönetmelikteki aynı paragrafın son cümlesindeki, "Kadınların alın, çene ve yüzleri açık olmak şartıyla başörtülü fotoğrafları da kabul edilir." şeklindeki ifadeye ise yer verilmedi.

AK Parti'nin türban üzerinden siyaset yaptığı iddia edilen açıklamada, "AKP'li bakanlık, yönetmeliği bu şekilde yürürlüğe sokacak, belediye buna uymakla yükümlü olacak, yönetmeliği uygulayan memur ve belediye başkanı üzerinden CHP'ye vur abalıya saldıracaksınız. İnsaf edin." ifadeleri kullanıldı./yeni şafak