CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) anayasa değişiklikleriyle ilgili ilkeleri değerlendirdiğini söyledi. Anayasa değişikliği konusundaki ilkeleri konu alan bir metin üzerinde çalışıldığını söyleyen Güler, metin üzerinde yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Güler, yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun güncel gelişmelere ilişkin sunumu ile başlayan toplantıda, siyasal değerlendirmelerde bulunulduğunu, genel başkan yardımcılarının da görev alanlarına ilişkin bilgilendirme yaptıklarını bildirdi.
"İLKELER ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR"

Toplantıda, ağırlıklı olarak ele alınan konunun yeni anayasa çalışması olduğunu belirten Güler, ''CHP MYK, anayasa değişiklikleriyle ilgili ilkeleri değerlendirmiştir. Bu konuyu ele alan bir metin üzerinde sürdürülen çalışmalar tamamlanacak, yetkili organlarımız ile grubumuzda değerlendirilecek ve Genel Başkanlığımız tarafından kamuoyuna duyurulacaktır'' ifadesini kullandı.

Güler, açıklamasında MYK'nın Parti Meclisi'nin 21 Ekim Cuma günü saat 11.00'de parti genel merkezinde toplanmasına karar verildiğini de bildirdi.

Bu arada, CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, parti tüzüğünün 39. maddesi ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun onayı ile Levent Gök, Levent Eyipişiren, Metin Arifağaoğlu, Tahsin Tarhan ve Özgün Ökmen'in CHP Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap'a yardımcı olmak üzere görevlendirildiği, Gök, Eyipişiren, Arifağaoğlu, Tarhan ve Ökmen'in danışman olarak görev yapacağı bildirildi.