Parti Meclisi"nde kimi görmek, kimi görmek istemedikleri il başkanlarına da soruldu. Uğur Ziyal, Sezgin Tanrıkulu gibi isimlerin PM"ye girmesi bekleniyor.

ANKARA - CHP kurultayında bugün Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeliklerine seçim yapılarak yeni isimler gelecek.

Kurultay eşiğinde PM"ye alınacak sürpriz isimler önceki gün parti üyeliğine kaydedildi. CHP MYK"da alınan kararla 20 kişi partiye üye oldu. MYK"nın onayladığı yeni üyeler arasında, ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Sencer Ayata, Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da yer alıyor. PM"de yer alacak isimler arasında SHP"li eski bakanlardan Nihat Matkap, gazeteci Enver Aysever, Diyarbakır Barosu Başkanı avukat Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı Uğur Ziyal"in de olduğu öğrenildi.

CHP"ye istenen isimler

Önceki gün toplanan il başkanları toplantısında da il başkanlarının, Parti Meclisi"nde yer almasını “istedikleri ve istemedikleri isimler” diye iki ayrı liste hazırladıkları ve bu listeyi de Kemal Kılıçdaroğlu"na sundukları öğrenildi. İl Başkanlarının PM listesinde yer almasını istemedikleri isimler şöyle sıralandı: “Savcı Sayan, Yılmaz Ateş, Mustafa Özyürek, Cevdet Selvi, Bihlun Tamalıgil ve Umut Oran.”

İl başkanlarının istedikleri isimler

Kılıçdaroğlu"na sunulan listeye göre İl Başkanlarının PM"de yer almasını kesinlikle istedikleri isimler ise söyle: “Önder Sav, Faik Öztırak, Kemal Anadol, Akif Hamzaçebi, Hakkı Süha Okay, Erdoğan Toprak, İsa Gök, Vahap Seçer, Yaşar Ağyüz, Turgut Dibek