CHP ve MHP liderlerinin görüşme sonrası yaptığı açıklamalar şöyleydi:

KILIÇDAROĞLU: BİLGİ-BİRİKİMİ VE ZARAFETİYLE HERKESE ÖRNEK OLABİLECEK BİR İSİM

 "Bir süredir bazı siyasi partileri, STK'ları, sanatçıları ziyaret ettim ve görüşlerini aldım. Sayın genel başkan'a da (Devlet Bahçeli) bunları aktardım. Herkesin kabul edebileceği, üzerinde uzlaşabileceği, saygınlığı, temizliği ve dürüstlüğü olan, bilgisiyle birikimiyle ve zarafetiyle herkese örnek olabilecek olan bir ismi, sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu sayın Bahçeli'ye sundum. 
 
 
Şunu ifade edeyim, demokraside yeni bir olaya tanıklık ediyoruz. Büyük bir uzlaşmayı sağlamaya çalışıyoruz. Kavgadan uzak, barış ve huzurdan yana bir süreci başlatmak istiyoruz.
 
 BAHÇELİ: BU ÖNERİ MİLLETİMİZ İÇİN ÇOK HAYIRLIDIR
 
 Sayın CHP Genel Başkanı ve arkadaşları bugün MHP'ye Türkiye'nin yetiştirdiği değerli bir evladını, bürokrat ve diplomat olan sayın Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'i bize önermişlerdir. Bu öneri milletimiz için çok hayırlıdır. Bu öneri titiz ve partiler üstü bir çalışmanın sonucu olarak olgunlaşmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi de bu isim üzerinde bütünleşerek Cumhurbaşkanlığı seçimini herhangi bir siyasi kaosa, krize dönüştürmeden demokrasiyi güçlendirmek açısından sonuçlandırma arzusunda olacaktır.