Musul’da yaşananlar konusunda bilgilendirme talebi reddedilen CHP ve MHP’li vekiller, Meclis Dışişleri Komisyonu’nu terk etti. 


Volkan Bozkır başkanlığında toplanan Dışişleri Komisyonu’nda CHP ve MHP’li milletvekilleri Musul’da yaşananlara ilişkin bilgilendirme taleplerini hatırlattı. Bilgilendirme talebi reddedilen CHP ve MHP’li vekiller tepki gösterdi.


-CHP VE MHP “MİLLİ İRADEYE SAYGISIZLIK YAPILIYOR” DİYEREK KOMİSYONU TERK ETTİ-

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Musul’da yaşanan gelişmelerin çok önemli olduğunu, bu konuda bir bilgilendirme yapılması gerektiğinin altını çizdi. Gündemde yer alan konuların aciliyetinin olmadığını ifade eden Öner, sıradan maddelerin görüşülmesinin uygun olmadığını, milli iradeye saygısızlık edildiğini söyledi.

Binlerce kişinin katledildiğini, büyükelçilik personel sayısının azaltılmadığını, kritik durumlarda evrakların yakılmadığını belirten Öner, “Bu basiretsizlik sonucu konsolosluk personeli rehin alındı. Rutin konuların görüşülmesinin anlamı yok. Dışişleri’nin bilgilendirmeyi uygun görmemesi milli iradeye saygısızlık” diye konuştu.

Öner, “Burada bulunmamızın anlamı nedir?” sorusunu yöneltirken milli iradeye saygısızlık yapıldığını söyledi. 

Ardından CHP ve MHP’li üyeler komisyonu terk etti.