Kaplan, "demokratik tüzük" sözü veren Kılıçdaroğlu'na, "Ya söz vermeyeceksiniz ya verdiğiniz sözü tutacaksınız" diye çıkıştı

CHP'nin parti için gruplaşmaların arttığı dönemde dün Genel Merkez'de gerçekleşen Parti Meclisi (PM) toplantısında muhaliflerin "tüzük çıkışı" yaşandı. Tüzük değişiklik önergesi veren muhalifler 14 imzada kalınca bazı PM üyeleri, önerge yeter sayısına ulaşılamadığını, bu nedenle görüşme gerçekleşemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15. imzayı attı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun tüzük değişikliğine karşı olması nedeniyle PM'den önerge geçmedi. Muhaliflerin önergesi 18 kabul oyuna karşı 53 oyla reddedildi.

ÖRGÜTLE KAVGA EDİYOR

BUGÜN'ün PM üyelerinden aldığı bilgiye göre, toplantıya eski Genel Başkan Deniz Baykal'a yakınlığı ile bilinen CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan'ın çıkışı damga vurdu. Kaptan, genel başkanlığa seçilirken "demokratik tüzük" sözü veren Kılıçdaroğlu'na, "AKP iktidarı CHP ile kavga ediyor. CHP, örgütleriyle kavga ediyor. Dinlemede çok demokratsınız ama ya söz vermeyeceksiniz ya verdiğiniz sözü tutacaksınız. Tüzüğü değiştirin, il ve ilçe kongrelerini yeni demokratik tüzükle yapın" tepkisi gösterdi.

ASKERDEKİLER ÜYE YAPILDI

Tüzüğün MYK'ya verdiği doğrudan üye yazımına ilişkin 12. maddesi kapsamında yeni üye kayıtlarına da tepki gösteren Kaptan, ilginç bir iddiada bulunarak, "Sadece Antalya'da bin 300 kişi üye yapıldı. İmzaları kendilerinin değil, bir kısmı askerde. Yapılan iş hukuka uygun değil" dedi.

YA LİDERLİK YAPIN YA DERSİM KİTABI YAZIN

Osman Kaptan, Kılıçdaroğlu'na, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, Dersim tartışması yaratan açıklamalarına sahip çıkması nedeniyle de tepki gösterdi. Kaptan, "Dersim tartışmaya devam ettikçe cemevlerinden Atatürk resimleri indiriliyor. CHP ile Atatürk'ü karşı karşıya getiriyorsunuz. Ya genel başkanlık yapın ya Dersim kitabı yazın. Genel başkanlık yapacaksanız Dersim kitabı yazmayı başkalarına bırakın" dedi. Kaptan, Kılıçdaroğlu'nun "Partinin ideolojisi kalmadı. Örgütler köhne" açıklamalarına da tepki göstererek, "Atatürk'ten bu yana devam ede gelen altı ok nereye gitti? Partinin kimliği ve çizgisi konusunda tartışma yaratıyorsunuz. Köhne dediğiniz örgütler sizi genel başkan seçmedi mi" diye sordu. Kılıçdaroğlu ise, Aygün'e karşı ulusalcı milletvekillerinin çıkışını "samimi" bulmadığını belirterek, "parti disiplini" uyarısını yineledi. Kılıçdaroğlu, muhalifleri "AKP medyasına bilgi vermemekle" uyardı. Kaptan, bu değerlendirmeye de tepki göstererek, "Plan bütçeden sizin yerinize istifa ettiğim de samimiydim de şimdi mi değilim. Dersim konusunda mı samimi değilim. Ben samimi değilim de TESEV'cileri, Sorosçular'ı milletvekili yapanlar mı samimi" dedi.

TOPLANTIYI TERK ETTİ

Kaptan'ın sert muhalefeti üzerine bazı PM üyeleri ayağa kalkarak Kaptan'a "Genel başkana hakaret ediyorsun" tepkisi gösterdi. Kaptan, "Ben PM'de konuşma yaptığımı sanıyordum. Meğer burası Kılıçdaroğlu'nun muhafız alayıymış" karşılığını vererek, toplantıyı terk etti. Kaptan, toplantıdan ayrılırken, gazetecilerin kapalı toplantı ile ilgili sorularına, "Bunların konuşulacağı yer PM" demekle yetindi.

HABER: Ezelhan ÜSTÜNKAYA-BUGÜN GAZETESİ