Ancak beklemedikleri bir sürprizle karşılaştılar. Siteden Baykal’ın konuşmalarının tamamı kaldırılmıştı. Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, “Eski arşiv yok. Yeniden yüklenecek” dedi. CHP’nin, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın tahliye edilmemesini protesto amacıyla milletvekili yemini etmemesiyle başlayan tartışma ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu ile eski genel başkan Deniz Baykal arasındaki polemik partideki ayrışmanın boyutlarını ortaya koydu.
 
TAMAMI KALDIRILMIŞ
 
Kılıçdaroğlu, yemin etmeme kararını açıklarken, Erdoğan’ın siyasi yasaklı olduğu 2002 seçimlerinde CHP’nin siyasi yasakların kaldırılması yönündeki tutumunu örnek vermişti. Baykal da Erdoğan’ın Meclis’e girememesinin önündeki siyasi engelleri, parti içi, örgüt ve tabandangelenbaskıya rağmen ‘kendisinin’ kaldırdığını açıklamıştı. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, “Baykal’ın da CHP’nin de benim yolumu açması diye bir durumsöz konusu olamaz” karşılığını vermişti. Bu açıklamaların ardından Baykal cephesi, Baykal’ın o dönemde yaptığı açıklamaları derlemek için CHP’nin resmi internet sitesi www. chp.org.tr’de çalışma yapmak istedi. AncakKılıçdaroğlu’nun genel başkanlığagelmesininardından gerçekleştirilen yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında internet sitesindeki Baykal’ın konuşmalarının kaldırıldığı ortaya çıktı.
 
DESTEK VERMİŞ
 
Baykal’ın açıklamaları şu anda sadece Anadolu Ajansı’nın arşivinde bulunuyor. Bu konuşmalar CHP eski liderinin, Erdoğan’ın siyasi yasağının kaldırılması konusuna olumlu yaklaştığını ortaya koyuyor. Baykal, 7Kasım 2002’de, Erdoğan’ın siyasi yasağını da kapsayacak bir anayasa değişikliği paketinden yana olduklarını belirtiyor. 11Kasım 2002’de, “AK Parti paket halinde Anayasa değişikliğini içine sindiriyorsa, hemen gereken yapılır” ifadesini kullanıyor.
 
Halıcı: Yeniden yüklenecek
 
CHP’nin bilişim teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Baykal’ın konuşmalarının internet sitesinde yer almaması ile ilgili BUGÜN’ün sorusu üzerine, “Evet, eski arşiv yok. Yeniden yüklenecek. Site yeniden yapılandırılacak. Benden önce sitede değişiklik yapılmıştı. 2-3 ay sonra yüklenecek” dedi.
 
bugün