Edirne'de yeni belediye sarayı ve arsasının satışıyla ilgili "ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla haklarında dava açılan, aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu tutuksuz yargılanan 10 sanık beraat etti.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan Hamdi Sedefçi ile diğer 9 sanık katılmazken sanık avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı Müsebbih Ergin, duruşmada verdiği mütalaada, yeni belediye sarayı ve arsasının satışıyla ilgili belediyenin veya herhangi bir kamu kurumunun zararının tespit edilemediğini belirterek "ihaleye fesat karıştırma" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarının oluşmadığı yönünde görüş bildirdi.

Savcı Ergin, mahkeme heyetinden tutuksuz yargılanan 10 kişinin beraatını talep etti. Sanık avukatları da savcılık mütalaasına uyularak müvekkillerinin beraatlarına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, 5 ile 12 yıl arasında hapis istemiyle tutuksuz yargılanan, aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 10 kişinin beraatına karar verdi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında 2009'da, yeni belediye sarayı ve arsasının satışıyla ilgili olarak "ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma" suçundan 5 ile 12 yıl arasında hapis istemiyle dava açılmıştı.