CHP Parti İçi Eğitim Faaliyet Raporu’nda, sandık çevresi temel alınarak örgütlenilmesi gerektiği belirtilerek, “Bu sebeple kadrolarımızın tümünün eksiksiz bir şekilde parti politikaları, temel düzeyde siyaset bilincine ulaştırılması şarttır” denildi.

CHP MYK Raporu’nda, Parti İçi Eğitim Faaliyet Raporu’na yer verilerek, eğitmen raporlarından çıkarılan özet bilgiler şöyle aktarıldı:

“Kuşatılmış, kirli bilgiyle donatılmış toplumumuza ulaşabilmemiz için kılcal damar örgütlenmesinin genişletilmesi, yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bunun için de sandık çevresi temel alınarak örgütlenmemiz gerekmektedir. Bu sebeple kadrolarımızın tümünün eksiksiz bir şekilde parti politikaları, temel düzeyde siyaset bilincine ulaştırılması şarttır.

-“GENEL MERKEZ’DE EKİP OLUŞTURULMALI”-

Eğitimin önemi sebebiyle, Genel Merkez’de eğitime yönelik çalışmaların sağlıklı düzenlenmesi ve yürütülmesi için bir ekip oluşturulmalıdır.
Eğitimlerin il örgütlerine gidilerek yapılması olumludur. Eğitim verilecek eğitmenlerin Genel Merkez’de eğitilerek illerine eğitim vermek üzere gönderilmeleri yönteminden sonuç alma olasılığı bu yönteme göre daha düşüktür.

-YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK EĞİTİM EYLÜLDE BAŞLATILMALI-

Sandık güvenliği, temel parti politikaları ve iletişim konularında verilecek eğitimler yerel seçimlere yönelik olarak 2011 Eylül ayı itibarıyla başlatılmalıdır.

Tüm bu eğitimlerde mutlaka ortak bir müfredat olmalı ve eğitmenler bu müfredata sadık kalmalıdır.”