Birileri dikkatinizi çekiyorum seçim öncesinde gerilimi artırarak, tahriklere başvurarak, milleti galeyana getirerek, oy avcılığının peşine düştüler. 4 yıl beklediler, şimdi seçime haftalar kala ellerine taş alarak, polisin üzerine yürüyerek, gençleri tahrik ederek, seçim sürecini etkileme gayreti içine girdiler” dedi.



Bir günde iki şehirde açılış törenlerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş"tan sonra ikinci durağı olan Adana"da oy avcılığı yapmakla suçladığı partileri eleştirdi. Başbakan Erdoğan, “Seçim sandığı ufukta görününce birileri milleti hatırladılar. Alelacele popülist projeler üretmeye başladılar. "Sivil itaatsizlik" diyorlar. Allah aşkına bunların neresi sivil? bugüne kadar hiç kendi iradenizle hareket ettiniz mi?” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, CHP VE BDP"YE AĞIR YÜKLENDİ

Adana"da düzenlenen toplu açılış ve TOKİ Anahtar Teslim törenine konuşan Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Birileri dikkatinizi çekiyorum seçim öncesinde gerilimi artırarak, tahriklere başvurarak, milleti galeyana getirerek, oy avcılığının peşine düştüler. İşte Doğu"da, Güneydoğu"da görüyorsunuz. 4 yıl beklediler, şimdi seçime haftalar kala ellerine taş alarak, polisin üzerine yürüyerek, gençleri tahrik ederek, seçim sürecini etkileme gayreti içine girdiler” diyerek CHP ve BDP"ye tepki gösterdi.

ADANA"DA BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

“Bizim inancımızda bu tür ayrımcılığa yer yok” diyen Başbakan Erdoğan, birlik mesajı vererek kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara söyle seslendi: “Bizim dinimiz birlik dinidir. Bizim dinimiz sevgi dinidir. Bizim dinimiz barış dinidir. Bu dine kimse istismarı sokamaz. Bunlar sadece senaryo. Millete diyorum ki, gelin 12 Haziran"da bu oyunu bozalım.”

ERDOĞAN AÇILIŞI YAPILAN YERLERİ SIRALADI

Adana"da toplu açılış töreniyle 75 farklı eser ve hizmeti resmi olarak kazandırdıklarını belirten Erdoğan, TOKİ tarafından yapılan Seyhan, Ceyhan, Kozan, Feke, Sarıçam ve Karaisalı"da üç anaokulu, 12 ilköğretim okulu, 13 lisenin açılışını resmi olarak yaptıklarını ifade etti. Açılışlarının bunlarla sınırlı kalmayacağını da kaydeden Başbakan Erdoğan, “Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Devlet Hastanesi Entegre Acil Servis Ünitesi, Karataş Abdullah Tekin Devlet Hastanesi"ni bugün (dün) resmi olarak açıyoruz. Kültür Bakanlığı eliyle Dişçi Ethem Konağı Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi"ne dönüştürüldü. Türkiye"nin ikinci müze kütüphanesini Adana"da açmış oluyoruz. Adana"da TOKİ tarafından yapılan, 113 adet Yüreğir tarım köy konutlarının açılışını yapıyoruz. Ziraat Bankası ve Garanti Bankası şubeleri ile Aladağ Emniyet Amirliği binasını resmi olarak hizmete alıyoruz” dedi.

===================

AK Parti"ye hafız aday adayı

Değerlendirmeleri süren AK Parti aday adayları arasında ilginç özellikleriyle dikkat çeken isimler öne çıkıyor. 26 yaşındaki hafız Ali Emre Erişen, yeni dönemde TBMM"nin en genç üyesi olmayı hedefliyor.1984 İzmir doğumlu olan Ali Emre Erişen, İstanbul 3. Bölgeden AK Parti aday adayı oldu. İlkokulu babasının memur hayatı dolayısıyla farklı illerde okuyarak bitiren Erişen, Manisa Akhisar"da hafızlık eğitimini tamamlayarak diplomasını aldı. Halen İşletme Fakültesinde öğrenimine devam eden Erişen, ticaret hayatına 9 yaşında okul kantinlerine içecek satarak başladı. Erişen, semt pazarlarında bilgisayar satarak dünya tarihinde belki de bir ilk olan iş yaptı. Sistem alt yapısı taleplerinin artması ile profesyonel olarak ilk bilişim firması olan Net Sistem A.Ş. firmasını 2001"de 16 yaşında kurdu. Daha sonra 2003"te 19 yaşındayken UPT Bilişim A.Ş."yi hayata geçirdi. Evli ve bir çocuk babası olan Erişen, üç dil biliyor.

yeniakit