AYDINPOST HABER SERVİSİ-AK Parti ile CHP"nin eşit sandalye sayısına sahip olduğu Aydın İl Genel Meclisi"nin başkan ve diğer seçimlerinde MHP ile CHP koalisyon yaptı. AK Parti ise seçimlerde aday çıkarmadı ve boş oy kullandı.
Aydın İl Genel Meclisi"nin bu dönemdeki ilk oturumu meclisin en yaşlı üyesi sıfatı nedeniyle MHP Aydın İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Baştuğ Başkanlığında başladı. Seçimler yapılıncaya kadar da meclisin en genç iki üyesi AK Parti Yenipazar İl Genel Meclisi Üyesi Ünal Sarıoğlu ile Buharkent İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Kul katip üyelik yaptı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasının ardından Aydın İl Genel Meclisi"nde yeni dönem için seçimlere gidildi. CHP"nin 20, AK Parti"nin 20, MHP"nin 14 ve DP"nin bir sandalyeye sahip olduğu Aydın İl Genel Meclisi"nde başkanlık seçimi için AK Parti aday göstermedi. MHP Başkanlık için ilk olarak Ahmet Akşit"in ismini, CHP Akan Evren"nin ismini verdi. AK parti ise aday çıkarmayacağını belirtince MHP de adayını geri çekti. Yapılan seçimlerde Akan Evren 34 oy ile başkan seçilirken, 21 oy da boş çıktı.
MHP ile CHP"nin koalisyonunda gerçekleşen seçimlerde Meclis 1. başkan Vekilliği"ne MHP"den Ahmet Akşit, 2. başkan Vekilliği"ne CHP"den Turan Türkmen, katip üyeliklere ise Tuğrul Ozan ve İsmail Kaya seçildi.
Aydın İl Genel Meclisi"nin geçen dönem başkanlığını yapan AK Partili İsmail Hakkı Eser yeni başkan Akan Evren"e çiçek sundu. Başkan seçildikten sonra konuşan Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, “Bu görevi tarafsız olarak yapıp Aydın"ı ve ilçelerini en güzel hale getireceğimize inanıyorum” dedi.