Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında söylediği "Onların kahramanlıkları da 3 gün. Sonra gidecek, tıpış tıpış imzayı atacaklar" sözlerine de Başbakan Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik sözleriyle cevap verdi.

KILIÇDAROĞLU MEMUR DÜŞMANI, LİDER DEĞİL

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Sendikasının toplu sözleşmedeki tavrına yönelik eleştirilere yanıt veren Gündoğdu, "Mesela Kılıçdaroğlu; dün grup toplantısında 10 dakikasını Memur Sen'e ayırmış. Referandumda 'Evet' dediğimiz için sonuçlarını yargıya bile taşıyamayacağımızı söylüyor. Bu kadar basit, bu kadar bilgisizce bu kadar liderlikten uzak, bu kadar memur düşmanı bir zihniyet olamaz. İşçi sendikacılığında yıllardır toplu sözleşme yapılıyor. Toplu sözleşme yargıya taşınamaz. İnsan ya lider doğar, ya da danışmanlarına danışarak lider gibi görünmeye çalışır. Kılıçdaroğlu lider doğmamış, lider olma imkan ve ihtimali de yok. Toplu sözleşme primini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyarak iptal ettiren bir adamın bunlardan bahsetmeye hakkı yok. Siyasetçiler kandıran, sendikacılar kandırılan mıdır?" dedi.

"KILIÇDAROĞLU AMUDA KALKTI"

CHP liderinin yürüyen merdivene ters binme olayına göndermede bulunan Gündoğdu: "Kılıçdaroğlu'nun kitabındaki kahramanlıklar bizde yok. Biz yürüyen merdivenlerden ters inmeye çalışmayız. Biz torunlarımızı sigortalı yapmak için adım atmayız. Biz genel af çağrısı ile illegal yapılara selam durmayız. Biz Ergenekoncuların avukatlığını yapmayız. Biz milletin avukatlığını yaparız. Kılıçdaroğlu bir gün memurun yanında yer alacaktı, onda da ters durdu amuda kalktı. Onun için siyasetçiler ya destek olsunlar, ya da gölge etmesinler başka ihsan istemez" şeklinde konuştu.

ŞİRİN PAYZIN'DAN KRİTİK SORU

Memur Sen Başkanı'nın siyasi nutkunu inandırıcı bulmadığını jestleri ve mimikleri ile belli eden Şirin Payzın, "Peki aynı tavrı hükümete karşı da göstermeyi düşünüyor musunuz? 1 Mayıs'ı Faruk Çelik'le meydanda kutlamanız sizin için de çok büyük eleştiri nedeni oldu. Siz de hükümetin yanında çok fazla yer almakla eleştiriliyorsunuz. Toplu görüşmelerde hükümetle ayrı mı düştünüz yoksa şimdilik mi ayrı düşmüş gibi siniz? Hükümeti sonuna kadar savunacak mısınız?" diye sordu.

Gündoğdu ise bu soruya "Memur Sen'in bütün talepleri bir biri ile tutarlıdır. 1 Mayıs'ı 2 yıl önce Taksim'de 6 konfederasyonla yaparken tüm siyasetçileri davet ettik. Bu yıl da bütün siyasetçileri davet ettik. Kılıçdaroğlu da gelseydi bağrımıza basardık. Dört siyasi partiden genel başkan ve genel başkan yardımcısı vardı. Çalışma Bakanı da geldi. Biz orada yüzde 16 sloganı attırdık. Orada Bakan'ı en çok etkileyen günün sloganı "Yüzde 50 verdi Erbakan, şimdi sıra sende Erdoğan" sloganı Bakan'ın yüzüne karşı ifade edildi. Çalışma Bakanı emekçilerin bayramına geliyorsa bunda yanlış bir şey yok. Zamanında DİSK'in, Türk-İş'in düzenlediği 1 Mayıs kutlamalarına Erdal İnönü de katılmıştı." dedi.

HAYIR DİYENLERİN KONUŞMAYA HAKKI YOK

Referandum'da memurların haklarını genişletmek için 'Evet' dediklerini savunan Ahmet Gündoğdu, "Referandumda 'Hayır' diyenlerin bugün ortalıkta dolaşıp söz söylemeye hakkı yok" dedi.