Türker, "Atatürk Milliyetçiliği’ni sorgulayan, Cumhuriyet değerlerini tartışılır hale getiren, Türkiye’nin bölünmesine yol açacak hiçbir görüş, AKP’den farklı değildir. İki partinin de söz verdiği yer ABD’dir" dedi.
 
Seçim çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Türker, Beşiktaş Meydanı’nda gazetecilerin soruları üzerine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin seçimlerde bölünmeye gittiğini ve federal bir devlet kurulmak istendiğini belirten Türker, "Biz buna izin vermeyeceğiz. Ulusal değerlerimizi sonsuza kadar koruyacağız. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde doğuda başka, batıda başka konuşmuyoruz. Kimseye mavi boncuk dağıtmıyoruz" dedi.
 
 
-"İKİ PARTİNİN SÖZ VERDİĞİ YER ABD’DİR"-
 
Türker, DSP’nin seçim mücadelesini sadece AKP’ye karşı yapmadığını ifade ederek, "Light AKP haline gelen CHP ile de mücadele etmek zorundayız. Çünkü Atatürk Milliyetçiliği’ni sorgulayan, Cumhuriyet değerlerini tartışılır hale getiren ve Türkiye’nin bölünmesine yol açacak hiçbir görüş AKP’den farklı değildir. İki partinin de söz verdiği yer ABD’dir" diye konuştu.