Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Ato Kongre Merkezi’nde “Önce Türkiye” başlıklı seçim bildirgesini açıklıyor

CHP'nin 7 Haziran'daki vaatlerini koruyacağı öğrenildi. CHP'nin iktidar olması halinde emekliye çift maaş vereceği, mazotun 1.8 TL olacağı, üniversite öğrencilerine burs sağlanacağı, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yurtdışı imkanı tanınacağı, öğretmenlere yemek imkanı ve öğrencilere de 100 TL verileceği CHP'nin vaatleri arasında.

MÜZİK YAYINI KESİLDİ

Toplantı CHP'nin seçim şarkılarıyla başladı. Ancak evinden çıkmadan, televizyondaki canlı yayında organizasyon komitesinin toplantıda seçim şarkılarını salona dinlettiğini gören CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, müdahale etti, müzik yayını kesildi. CHP lideri, PKK saldırıları nedeniyle şehitler olduğunu, toplantıda müzik kullanılmamasını istedi.

Kılıçdaroğlu'nun Konuşmasının Satırbaşları:

Birlikte çalıştığımız değerli yol arkadaşlarım, saygıdeğer yurtdaşlarım ve geleceğimiz olan sevgili gençler hepiniz hoşgeldiniz.

"SUS DEMEYECEĞİZ, ÖNCE SEN KONUŞ DİYECEĞİZ"

Bugün yeni bir seçim bildirgesi ile yeniden huzurlarınızdayız. Bu seçim bildirgesini gençlerimize adıyorum. Ana omurgasını gençler oluşturuyor. Gençleri yarının umudu olarak görüyoruz ama gençler bugünün de ortaklarıdır. Onlara sus demeyeceğiz, önce sen konuş diyeceğiz. Baskıya karşı direnen, özgürlüğü savunan gençlere adıyoruz bu seçim bildirgesini. Ali İsmail'lere, Özgecan'lara adıyoruz.

"SEÇİM BİLDİRGESİNİ MADENCİLERE, İŞÇİLERE VE GENÇLERE ADIYORUZ"

Soma'da, Ermenek'te yaşamını yitiren genç maden işçilerine adıyoruz. İşsizlikten bunalmış, ailesine yük olmaktan ötürü vizdanı rahatsız olan gençlerimize adıyoruz bu seçim bildirgesini. Üniversitelerimizde okuyan 6 milyon üniversite öğrencisine adıyoruz. TOMA'lara, biber gazlarına karşı elinde karanfille bekleyen, diktatöre diz çöktüren gençlere adıyoruz bildirgemizi.

Gençlerin önünde en ciddi sorun olarak işsizlik duruyor. 13 yıldır iktidar olanlar gençlerin hangi sorununu çözdü. Gence sen sus, senin konuşma hakkın yok dediler.

"GENÇLERİ OLAĞAN ŞÜPHELİ SINIFINDAN ÇIKARACAĞIZ"

Yüzde 90 öğrencinin ne evlerde barındığını iktidar bilmez ama bu sorunu çözmek için adım bile atmadılar. Oysa gençlik bu ülkenin en büyük üstünlüğü, 2035'e kadar bu üstünlüğümüz devam edecek. 2035'ten sonra ülke yaşlılar grubuna girecek. Onlar gençleri gözardı ettiler, biz baş tacı yapacağız. Bir süreç başladı. Gençler olağan şüpheli olarak görülüyorlar. Gençleri bu sınıftan çıkaracağız.

"SİYASETİ DİNAZORLARDAN TEMİZLEYİN"

Gençlerden beklediğim bir şey var. Görünmeye gençler var, çöplerden kağıt toplayanlar, taşeron işçiler bu gençler var. Bir de gördüğümüz gençler var.Üniversite gençleri. Biz bu gençlerden ne bekliyoruz? Sizlerden istediğim sadece bir şey var. Siyaseti dinazorlardan temizleyin. Emeğin hakkını sizler verirdiniz, çünkü siz meydanlarda bunları söylüyorsunuz. Siyasete girin aktif bir güç olarak öne çıkın. Sizin arzunuz üzerine yüzde 10 gençlik kotası getirdik. Oran az diyorsanız gelin oranı yükseltin ben size destek vereceğim.